Излиза уникален диск на Кабаиванска

Излиза уникален диск на Кабаиванска | StandartNews.com

НБУ подарява на дивата "Рядко изпълнявани арии"

Нов уникален диск събира неиздавани досега записи на Райна Кабаиванска. "Рядко изпълнявани арии" е подарък от Нов български университет за 80-ия юбилей на дивата, която вече 13 години води майсторски класове там и учреди фонд за национални и международни стипендии за млади оперни певци. Албумът съдържа малко познати изпълнения от петте десетилетия по световните сцени дори на най-верните почитатели и ще се разпространява поне в четири континента. Проектът е изненада не само за публиката на Райна, но и за нея. Когато научава за него, звездата има само едно условие - заглавието "Божествената" да бъде заменено.

Дискът ще излезе непосредствено преди юбилейната гала на Кабаиванска на 18 декември в зала номер едно. Тогава тя ще бъде на сцената с 13 от най-успешните си ученици със световна кариера - от вчера в касите на НДК продават допълнителни билети. Концертът е благотворителен - средствата ще бъдат използвани за стипендии на млади таланти.

Другата изненада са впечатляващи фотографии на юбилярката с някои от най-големите артисти на епохата - Мария Калас, Херберт фон Караян, Лучано Павароти, Пласидо Доминго, Хосе Карерас. Те ще събират публика от утре до 10 декември на Моста на влюбените до НДК с още 80 внушителни нейни арт кадри. Експозицията съдържа снимки от знакови моменти в кариерата на певицата, предоставени от най-елитните опери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай