"Фондацията" взривява Варна

"Фондацията" взривява Варна | StandartNews.com

Супергрупата "Фондацията" с Дони, Кирил Маричков, Иван Лечев, Славчо Николов и Венко Поромански излиза за първи път за мегаконцерт във Варна на 11 декември в Двореца на културата и спорта. След две мащабни турнета в САЩ, Канада и Европа звездните музиканти ще изпълнят любимите песни на поне три поколения българи в обновената зала "Конгресна". Цените на билетите са 10 до 40 лева.

Историята на "Фондацията" започва в началото на 2013-а по идея на Дони. Именно той събира на една сцена този "гръбнак от хора", създали и изпълнявали прекрасни български песни - на "Щурците", ФСБ, Б.Т.Р. ."Петимата заедно ще превърнем черно-белите ви спомени в цветни!", заканва се Дони на варненската публика. Най-старата песен в репертоара на супергрупата е "Бяла тишина" от 1967-а, следвана от емблематичните "Няма връщане назад", "Малкият принц", "След десет години", "Две следи", "Вкусът на времето", "Уморени крила"..
Преди броени дни "Фондацята" изнесе емоционален концерт в Тел Авив, а за следващата година музикантите се готвят и за сериозно турне в Нова Зеландия и Австралия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай