Фондацията разтърсва Варна през декември

Фондацията разтърсва Варна през декември  | StandartNews.com

"Супергрупата" Фондацията - с Дони, Кирил Маричков, Иван Лечев, Славчо Николов и Венко Поромански ще изнесе своя първи самостоятелен концерт във Варна - на 11 декември 2015 в Дворец на културата и спорта. След две мащабни турнета в САЩ и Канада и Европейско турне звездните музиканти ще изпълнят любимите песни на поне три поколения българи в обновената зала "Конгресна". Дългоочакваното от феновете на групата във Варна събитие, ще се окаже и първи концерт на българска група в емблематичната зала на ДКС, току-що реновирана изцяло отвътре за първи път от 1968г насам.

Билетите за събитието се пускат в продажба от днес (13 октомври) ексклузивно в мрежата на Ticketportal.bg и Касата на ДКС Варна. Цените им са от 10 до 40 лв, според мястото в залата. Билети могат да се закупят още от магазините на Office1Superstore, книжарници Booktrading, магазини Пикадили, На Тъмно и бензиностанции OMV.

Фондацията е създадена в началото на 2013 г, а идеята за групата е на Дони. Именно той събира на една сцена този "гръбнак от хора", които са създали и изпълнявали всички тези прекрасни български песни /на Щурците, ФСБ, Дони и Б.Т.Р./. Петимата заедно ще превърнем черно-белите ви спомени - в цветни!", заканва се Дони на варненската публика. Най-старата песен в репертоара на групата е „Бяла тишина" от 1967г, следвана от емблематични парчета, като "Няма връщане назад", "Малкият Принц", "След десет години", "Две следи", "Не така", "Вкусът на времето", "Уморени крила", "Страхотен ден" и други. Силата на групата е в истинската, стойностна българска музика, превърнала се в класика през годините, поднесена по неповторим и изящен начин от едни от най-добрите наши музиканти!

Само преди броени дни, ФОНДАЦИЯТА изнесе емоционален концерт в Тел Авив, Израел, а следващата година музикантите се готвят и за сериозно турне в Нова Зеландия и Австралия.

С първия си самостоятелен концерт във Варна на 11 декември в ДКС групата обещава да подари на варненци истинско, емоционално и уникално, музикално преживяване и то на чист български език, информират организаторите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай