Джо Лин Търнър пее в Кюстендил

Джо Лин Търнър пее в Кюстендил | StandartNews.com

Американската хардрок звезда Джо Лин Търнър ще изнесе концерт пред Драматичния театър в Кюстендил от 19.00 в четвъртък, 22 октомври 2015 г. Музикалното събитие е по инициатива на кмета на общината Петър Паунов и е безплатно за всички фенове от целия регион."Фолк арт" формация към читалище "Братство", с диригент Адела Харалампиева, Александра Борисова и група "Аналгин" ще подгряват участието на бившия вокалист на "Рейнбоу" и "Дийп Пърпъл".

За любителите на рок музиката Краля на мечтите (по едноименната песен на Пърпъл King of Dreams бел. ред.) обещава изключително емоционално преживяване - заедно да уловят дъгата, изпъстрена с всички легендарни парчета на двете култови групи, станали прочути благодарение на неговия невероятен глас.

На събитието са поканени всички, които ценят непреходната красота и сила на рок музиката и на изкуството на Джо Лин Търнър. По време на престоя си за концерта известният вокалист ще се срещне с домакините на събитието, както и с фенове и журналисти. Ще има възможност да разгледа забележителностите на града, тъй като това е първата му визита в региона. Запознатите с творчеството на Търнър знаят, че професионалната му кариера започва през 1976 г. с американската група Фанданго.

Става популярен през 1981 г., след като замества вокалиста на Рейнбоу Греъм Бонит, от този период е неповторимата балада Catch The Rainbow - знакова за цялото творчество на групата. След като издава четири албума с Рейнбоу, през 1990 г. става вокал на друга музикална легенда - "Дийп Пърпъл", след като Иън Гилън я напуска. По-късно работи с музиканти като Глен Хюз и Ингви Малмстийн. Има успешна солова кариера. От 1996 г. е вокалист на финландската рок група на българина Николо Коцев Брейзън Абът. С Брейзън Абът Търнър посещава България за първи път за концертни турнета през 2002 - 2003 г., а през 2007 г. също с Брейзън Абът участва в рок-фестивала Берксток в Берковица. Тази година Джо Лин Търнър беше у нас по покана на един телевизионен музикален формат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай