Dream Theater отново идват в България

Dream Theater отново идват в България | StandartNews.com

София. След концерти в Северна и Южна Америка, Dream Theater ще се завърнат в Европа, като една от спирките в турнето им ще бъде в София, обявиха от СМЕ.

Концертът им ще бъде на 29 юли в зала "Фестивална", а продажбата на билети започва на 14 март.

Бандата в състав Джон Петручи (китара), Джон Миунг (бас китара), Джеймс Лабри (вокал), Джордан Рудес (клавир и континуум) и Майк Манджини (барабани) винаги е радвала с едни от най-запомнящите се изпълнения на живо.

Dream Theater са сред групите с най-много реализирани турнета. Осъществяват 14-месечно турне със 110 концерта в 34 държави в периода 2011-2012 г. в подкрепа на 11-ия им студиен албум A Dramatic Turn Of Events. След обиколка из Европа, титаните на прогресив метъла ще покорят през пролетта феновете си в Северна и Южна Америка, като първия им концерт ще бъде на 20 март в Торонто, Канада.

Албумът Dream Theater, излязъл през септември 2013 г., е записан в Коув Сити Саунд Студиос в Глен Коув, Ню Йорк, с продуцент Джон Петручи и миксиран от Ричард Чики (Аеросмит, Ръш). Албумът бележи нова глава в историята на групата, която е винаги готова за приключения. Той е първият написан и записан с участието на барабаниста Майк Манджини (присъединил се към бандата през 2010 г.), който участва изцяло в творческия процес. Манджини години наред държи рекорда за най-бърз барабанист в света с 1203 удара в минута.

Групата е създадена през 1985, но с името Majesty от Джон Петручи, Джон Миунг и Майк Портной. След няколко промени в съставa тримата основатели остават заедно, а към тях се присъединяват Джеймс Лабри и Джордан Рудес. През септември 2010 г. Майк Портной напуска групата.

През 2012 г. Dream Theater получава своята първа номинация за „Грами" в категорията за най-добро хард рок/ метъл изпълнение за "On The Backs Of Angels". Песента е първата от 11-ия им студиен албум A Dramatic Turn Of Events , който дебютира в топ 10 в класациите на 14 държави, включително и в САЩ, където заема 8-ма позиция в Billboard Top 200 Album Chart.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай