Douglas Dare подгрява Fink в София

Douglas Dare подгрява Fink в София | StandartNews.com

Англичанинът излиза на сцената на Sofia Live Club като част от турнетo Hard Believer

София. В началото на следващия месец, 2 февруари, Sofia Live Club става официална спирка oт европейското турне Hard Believer на британския изпълнител Fink. Пред българската публика Fin Greenall ще свири заедно с Tim Thornton (барабани и китара) и Guy Whittaker (бас китара). Преди да приковат вниманието ни с хипнотичната си музика, на сцената на столичния клуб ще се качи и многообещаващият млад артист Douglas Dare.

Като певец и текстописец в Douglas Dare се крие огромен талант, който мигновено печели вниманието на публиката и често бива сравняван с артисти като James Blake и Thom Yorke. Не е случаен и фактът, че именно Fink го прави част от турнето си. Характерните мрачни, но елегантно поднесени звуци, Douglas допълва с приковаващия си глас и интензивни пиано акорди. Ето защо и музиката му бързо грабва лондонския индилейбъл Erased Tapes и той записва дебютния си албум, озаглавен Whelm (май 2014). Именно парчета от него ще чуем на 2 февруари, информират организаторите на събитието.

След прочувственото изпълнение на Douglas ще се потопим и в едно много лично и интимно акустично, музикално преживяване с Fink. Меланхолични и същевременно агресивни, песните от албума Hard Believer се открояват с тихо интро, прерастващо в интензивна вълна от хипнотични звуци. Всяко парче е умела смесица от фолк, блус и инди рок, дълбок и прочувствен текст, който непринудено затваря кръга.

Билетите за концерта на Fink са на цена от 20 лева в мрежата на Eventim.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай