"Дийп пърпъл" вършеят из Европа

"Дийп пърпъл" вършеят из Европа | StandartNews.com

W.A.S.P. празнуват 30 години в Летния на Бургас


Легендарните "Дийп пърпъл" продължават с гастролите, с които промотират новия си диск "Now what?". Който не е успял да ги хване у нас миналата година, може да навакса в тура им из Европа. Вчера те забиха на стадион Papp Laszlo в Будапеща пред екзалтирани фенове на всякаква възраст - просто много млади хора откриват музиката им, творена, преди самите те да са били родени. Шоуто им почитатели описват като невероятен адреналин. Турнето на класиците продължава в Белград днес, а на 20 февруари излизат в Букурещ. Имат спирки в Лондон и Люксембург, преди да отпрашат за Япония.

 

Междувременно Йън Гилън разкри подробности за създаването на 19-ия студиен албум. "Нямаме правила. Започваме с едното нищо. Това, което имаме, е логичното поведение. Всеки ден една и съща рутина - събираме се по обяд и до 18 часа пишем парчетата. Само към 3 следобед спираме за по чай. Понякога се будя посред нощ, защото ми е хрумнала песен. И в 10 на другата сутрин се събираме, за да записваме. После си имаме джем сешъни. В тях се раждат готините песни".
"Дийп пърпъл" зарадваха и българските си поклонници миналата година с два концерта -единият в Каварна, другият в Пловдив - за 100-годишнината на "Ботев" (Пд).

 

Юнаците от AC/DC пък ще отпразнуват 40-годишнината си на сцената с 40 концерта по целия свят, въпреки че член от групата е тежко болен. Това каза пред радио The Gater в Палм Бийч фронтменът Брайън Джонсън, но не назова името на колегата, който бил "много горд мъж". Австралийската група, която ще запише първия си албум от пет години насам, планира грандиозен рожден ден. Брайън Джонсън разкри, че той и аверите му ще влязат в студиото във Ванкувър през май. "Нашите фенове са най-добрите в света. Ние ценим всеки един от тях", каза Джонсън и поясни, че планираният гастрол е в чест именно на верните им почитатели. "Отричахме всички слухове, защото не бяхме сигурни в нищо. Много внимателно коментираме личния си живот", каза Джонсън.

 

Още една "твърда" новина от началото на седмицата - W.A.S.P. идват в Бургас през лятото. Глемрокаджиите ще зарадват почитателите си на 4 август. Те излизат за ударна метъл свирня в Летния театър. Концертът им е част от мащабното юбилейно турне на бандата "30 years Of thunder", което стартира през 2012 г. от Лондон и продължава и до днес. До момента гастролът е преминал през целия свят, а музикалната критика го определя като най-доброто шоу на W.A.S.P. за всички времена.


Групата е създадена в Калифорния през 1982 г. В дискографията си W.A.S.P. имат 14 студийни албума, 2 от които със златен статус и продажби от над 50 милиона копия, както и стотици концерти на пет континента. Вокал и китарист на бандата, нейна емблема е Блеки Лоулес. Има десетки предположения за това какво се крие зад абревиатурата на името им - от "оса", на английски wasp, през We are sexual perverts до White anglo saxon protestants.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай