Брайън Мей: Не разбирам "Бохемска рапсодия"

Брайън Мей: Не разбирам "Бохемска рапсодия" | StandartNews.com

Китаристът на Queen Брайън Мей призна, че не разбира смисъла на емблематичната песен на групата „Bohemian Rhapsody" (от англ. – Бохемска рапсодия).

Мей опроверга твърденията, че хитът от 70-те години е артистичното признание на покойния вокалист Фреди Меркюри за неговата бисексуалност. Все пак Браян не може да каже за какво се отнася текста и звученето на песента, която е авторска работа на Фреди. „За какво се отнася? Никой от нас не знае," разкри китаристът. „Доколкото си спомням, Фреди никога не е говорил за това, не искаше и така трябваше да бъде, пише БГНЕС.

Той имаше нещо наум и обичаше да завърта такива малки парченца магия. Малка доза реалност и малко фантазия," описа покойната легенда неговият колега Мей.

Емблематичният китарист смята, че текста на „Рапсодията" не може да бъде разбран от никого. „Ако някой се опита да го разгадае, надали би успял, защото не знае какво е провокирало лириката," каза Мей за Би Би Си. Друг жив член на "Queen", 66-годишният Роджър Тейлър, заяви, че също няма понятие от смисъла на песента. „Какво означава? Постоянно ме питат и нямам отговор." Въпросът за смисъла на „Бохемската рапсодия" беше повдигнат от биографа на групата Лесли Ан-Джоунс, според която в текста на песента Фреди Меркюри убива хетеросексуалната си същност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай