Брайън Адамс: Искам дива жена

Брайън Адамс: Искам дива жена | StandartNews.com

Световноизвестният рокаджия направи конкурс за танцьорка и научи какво е кючек

И на двете срещи, които Брайън Адамс имаше у нас във вторник: едната - със стотина представители на хайлайфа на откриването на фотографската му изложба в "Виваком арт хол", а втората - с 10 хиляди фенове в "Арена Армеец", канадският рокаджия започваше с една и съща реплика: "Здравейте, името ми е Брайън!". Сякаш не е суперзвезда, сякаш не е продал милиони албуми по цял свят, сякаш хитовете му не са довели до бейбибум в някои краища на земята, а сякаш е новият ни симпатичен и добронамерен съсед, дошъл да се запознае с нас с кейк в кошницата. Брайън Адамс се показа у нас като изключително мил, чаровен, благ, естествен и приятелски настроен без никакви пози, присъщи за големите звезди.
Канадският рокаджия пя и свири от сърце, говори си с феновете - с тези пред него и с онези на най-задните редове, а накрая на концерта от 200 минути той стана един за всички, и всички станаха за него. И после цялата "Арена" извиси глас за любовта с евъргрийна "All for Love" от филма "Тримата мускетари". Брайън изпълнява хита заедно със Стинг и Род Стюарт за екранизацията от 1993 г. с Чарли Шийн, Кийфър Съдърланд, Оливър Плат и Крис О'Донъл като Д'Артанян.
Но да се върнем обратно в зала "Арена Армеец", където за втори път, 10 години след първото му идване в България, Брайън Адамс отново остави незабравим спомен у родните си поклонници. След сравнително лекото начало с Do What Ya Gotta Do от последния му тринайсети албум Get Up и Can't Stop This Thing We Started Адамс започна своя флирт с публиката. "Щастливи сме, че сме отново тук. Миналия път бяхме, мисля, че през 2007 година." Верните му фенове обаче го поправиха - било през 2006-а. "О, да. Преди десет години. Тогава бяхме в една друга сграда, мнооого по-различа", намекна той колко невзрачен е бил Зимният дворец в Студентски град.

Купонът продължи с умерени темпове с Don't Even Try, Run to You и Go Down Rockin', докато не стигна до Heaven - мегахита от 1984-а, на който запяха всички. По време на Kids Wanna Rock, също от 84-а, овациите обра китаристът Кийт Скот, който винаги е до Брайън Адамс в дългата му кариера. Неслучайно певецът го нарича "най-добрия ми приятел". 62-годишният Кийт, работил с Шер, Тина Търнър, Брайън Фери, Том Кокран и доста други, е виртуоз на китарата и показа това няколко пъти. Скот и Адамс имат навика да се задяват, докато свирят. В историята им има дори случай от 2014-а в Ливърпул, когато Скот блъснал толкова силно Брайън, че той паднал на земята. Когато спрял да се смее, Адамс казал пред публиката, че за първи път в повече от 30-годишната му кариера се случва китаристът му да го избутва така. В сравнение с 80-те, когато двамата свирят по тениски, кожени елечета, кецове и с рошави коси, днес двамата рокаджии изглеждат доста по-различно - в елегантни черни сака с бели ризи и джинси. Всъщност целият бенд на Брайън Адамс беше в еднакъв аутфит - и барабанистът Мики Къри, и кийбордистът Гари Брайт, и басистът Норм Фишър. "Това са моите момчета", радваше им се Адамс. Някъде след легендарното му парче It's Only Love, изпълнено с Тина Търнър, и преди публиката да заподскача на любимите Summer of '69 и Here I Am, Брайън попита: "Аз съм от Канада и там имаме един танц, който се нарича уигъл - въртене в стила на самбата. Имате ли нещо подобно в България?" Шегаджия от публиката му подвикна: "Кючек!" "Окей. Искам в средата на следващата песен да танцувате лючек", реагира Брайън, без да разбере шегата.

Последвалото акустично изпълнение на When You're Gone и любимата Everything I Do, I Do It for You вече подсказваха, че вечерта е повече от добра. След тях Адамс направи конкурс за най-гореща танцьорка сред феновете, която се превърна в звезда на парчето If Ya Wanna Be Bad Ya Gotta Be Good. "Искам една дива жена, българска танцьорка", закани се рокаджията и даде заповед на осветителите да насочат прожекторите към публиката. Той "каства" няколко дами от публиката, преди да се спре на Мариета. "Ти се справи чудесно и една дама сега ще дойде при теб и ще ти донесе подарък", каза Адамс.

Просто Брайън превърна концерта си в среща между приятели, между хора, които наистина се харесват. На друг свой хит Somebody той помоли всеки от публиката да си направи селфи, което да изпрати на мейла от сайта му [email protected]. Снимките ще бъдат включени във видеото, което се прожектира на екрана по време на изпълненията му.

Адамс успя да задоволи фотографската си страст в София с единствена снимка - селфи на бандата с българската публика и видео на цялата еуфорично крещяща тълпа, което може да се види в Инстаграм профила му. "Това е последното ни шоу в Европа от турнето, след това отиваме в Канада - моята страна. Ще им покажем какви хора срещнахме тук", обеща Адамс. После настана времето на големите желания: There Will Never Be Another Tonight, Have You Ever Really Loved a Woman? и Please Forgive Me - само Брайън, веднага, акапелно, само той, китарата му и всичкият му неустоим чар. Докрая звучаха още много любими песни - 18 til I Die, The Only Thing That Looks Good on Me Is You, Straight From the Heart, C'mon Everybody на Еди Кокран и All Shook Up на Елвис Пресли. Седем песни на "бис" изпълни Адамс. На последните от тях остана сам на сцената, като си акомпанираше на любимата китара. Джентълменът от другия край на света изглеждаше доволен от суперконцерта. "Знаете ли, аз имам 13 албума. Не ги помня всичките, но ги имам. Когато публика и изпълнител пеят заедно така, както сега, е наистина повече от невероятно. Такива неща стават на футболните мачове, затова обичам футбола. Не се случва често, рядко е, и е красиво." Адамс се сбогува с българските си фенове с All for Love с благодарности и с признанието "Вие бяхте чудесни". А всички, които присъстваха, несъмнено си мислеха: "Този Брайън е чудесна особа. Никога няма да го забравим!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай