Поли Карастоянова: Бранд България не е лого, а кауза

Хотелите и ресторантите са хардуеъра на туристическата индустрия, но са нищо без софуеъра - културно-историческото наследство

Поли Карастоянова: Бранд България не е лого, а кауза | StandartNews.com
  • Хотелите и ресторантите са хардуеъра на туристическата индустрия, но са нищо без софуеъра - културно-историческото наследство

 

Инициативата на Министерството на туризма да покани Илон Мъск в България, която ние от Националния борд по туризма изцяло подкрепяме, е една голяма възможност и голяма провокация към всички нас.

Голяма възможност, защото този свят се движи от личностите, от лидерите. А Илон Мъск е човек, който кара поколения и хора на различни възрасти да мечтаят и да постигат повече, отколкото биха могли, ако нямаха тази мотивация.

Затова възможността някой лидер на мнение, какъвто без съмнение той е, да бъде гост в България, да хареса, да бъде привлечен от природна или от културно-историческа ценност, която ние имаме, създава за всички нас голямо предизвикателство. Както и за степента, в която ние сме готови да комуникираме България, да представим нашата история и нашето настояще, по някакъв начин дори да покажем и какво бъдеще има пред нас.

Нещо, което бихме казали професионално е, че хотели и ресторантите, туристическата инфраструктура всъщност са хардуеъра на този бизнес. Но той не би имал никаква стойност, ако го няма софуеъра. А софуеъра на туристическата индустрия е в природното и в културно-историческото наследство на България.

И тук ние от Националния борд по туризъм изразяваме цялата благодарност и подкрепа на медия "Стандарт" към всичко, което през годините създава кампанията "Чудесата на България", тъй като това се превърна не само в огледало, а и в един безкрайно вдъхновяващ процес, в една кауза как по най-добрия начин да разкажем историята на нашата култура и на онова, което предците ни са оставили в наследство.

Наскоро дори събитието, което организирахме заедно с "Европа Ностра" и с вицепрезидента Пийт Яспърт, който беше официален гост по покана на г-жа Славка Бозукова и на целия екип на "Стандарт", всъщност ни показа, че имаме нужда от много сериозен разговор.

Защото Бранд България не е просто лого, не е просто слоган и не е просто някаква брошура с различна визия от тези, с които работим досега. Бранд България е цялостна концепция за управление на този софуеър на културно-историческото и на природното богатство.

Тези срещи - тази, която имахме с "Европа Ностра" съвсем наскоро, тази, която се надяваме да се осъществи с визитата на Илон Мъск, се явяват един катализатор, един ускорител на процесите и всъщност ни дават възможност малко да забързаме темпото, с което работим, с което се развиваме, за да бъдем по-конкурентноспособни. Това е единственото, която си заслужава да обедини усилията на всички.

Няма по-истинска кауза и няма нищо, което да си заслужава повече, от това да бъдем обединени в името на бъдещето на това наследство, което сме получили наистина даром, а то е толкова щедро.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай