"Беглика фест" поднася изненади за шести път

"Беглика фест" поднася изненади за шести път  | StandartNews.com

"Беглика фест" се вихри с пълна сила от вчера и ще продължи до неделя, 24 август, на бреговете на язовир "Голям Беглик за шести път. Специална беглишка валута ще бележи и визията на фестивала за преосмисляне на икономическата ни система. Иновативният форум ще бъде "изложение" на всевъзможни форми, които стимулират колективна креативност и обща интелигентност по горещи и актуални въпроси от сферите още на културата и образованието. Ще има и куклен и танцов театър, акробатика, въжена градина и безброй работилници. Предвидени са и разнообразни форми на транспорт - сал-къща, планински велосипеди и необикновени каяци.

Голямата музикална сцена акцентира на необикновени комбинации от култури и жанрове. Звуците на ирландско бузуки, българска тамбура и гъдулка, ориенталски бендир и персийски уд хармонично ще се слеят в едно с вибрацията на латински, унгарски, староарабски, шведски, старопортугалски и български езици в музикалния проект Eriney.

Гостите на фестивала ще имат и необикновено преживяване, докосвайки се до новия проект "Белонога", който носи преосмисленото и осъвременено звучене на българския фолклор. Един от гвоздеите е проектът на световния бийтбокс шампион Skiller и Павел Терзийски-VOXBOX.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай