7 часа електро и метъл в Бургас

7 часа електро и метъл в Бургас | StandartNews.com

Суши, веган деликатеси и витаминозни шейкове са в звездното меню по време на феста

"Продиджи" и "Хаус ъф Пейн" са най-чакани от бг феновете на "Summer Chaos"

Остават броени дни до един от най-пиковите моменти на лятото. Тази събота стадион "Лазур" в Бургас ще събере на едно място истински легенди на тежкия жанр. Вратите за фестивала "Summer Chaos" ще отворят на 13 август още в 14,30 часа - тогава хардкор феновете ще могат да запълнят предния ред, където както обикновено емоциите ще са най-взривни. От 15,15 часа на сцената излизат пънк ветераните от "Тhe Exploited", които откакто провъзгласиха през 80-те прочутото "Punks not dead", се превърнаха в емблема на бунта първо на Острова, а после и в целия свят. Час по-късно емоциите ще бъдат нажежени на макс от корифеите на хип-хопа "Хаус ъф пейн", водени от вечния, както се зове и по прякор, Ерик "Everlast" Шроди. БГ феновете нямат търпение да избухнат с най-култовата купонджийска песен на 90-те "Jump Around", която и до днес изстрелва тинейджърите още с първите си тонове във въздуха. "Хаус ъф пейн" подновиха кариерата си преди няколко години след дългия солов и мелодичен период, на който "Everlast" страстно се отдаде.

От 18, 15 часа на стадион "Лазур" ще излязат шведските метъли "Clawfinger". С годините те се превърнаха в истински класици на тежките китари, а сега ще дойдат за втори път в България след дебюта им на родна сцена през 2009-та. Впрочем, знае се, че шведите ще са една от първите акостирали в Бургас банди. По всяка вероятност те ще направят и няколко зареждащи плажа на Черноморието, преди да се качат на сцената. В 19,45 феновете ще се имат честта да видят "Bullet for My Valentine". Метъл машините са включили в изискванията си преди концерта суши, а сред основните им капризи е да имат на разположение в гримьорната чай с мед, лимон и джинджифил. След тях, някъде около 21,30, на сцената ще излязат и хедлайнерите - самите "Продиджи", които преди години вдигнаха пясъчни бури на "Спирит ъф Бургас", а сега ще потретят упражнението за най-закоравелите им поклонници. Лиъм, Кийт и Максим са във върхова форма и в онзи най-приятен за всеки музикант момент, в който взривната енергия и опитът си дават среща, за да осъществят незабравимо преживяване за феновете на електронния саунд. Очаква се британците да започнат с най-новите парчета от "The Day is My Enemy" и постепенно да превключат към старите трепачи "Diesel Power", "Smack My Bitch Up", "Breathe" и много други. Преди шоуто Лиъм и компания ще заложат на веган меню и витаминозни шейкове.

Билети за фестивала "Summer Chaos" все още могат да бъдат закупени от касите на Тикетпро България в цялата страна, бензиностанции OMV и онлайн на www.ticketpro.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай