Меглена Плугчиева: Шампиони сме по неумение да рекламираме България

„Държавата е в дълг в това отношение“, казва тя

Меглена Плугчиева: Шампиони сме по  неумение да рекламираме България | StandartNews.com

„Ние сме една съкровищница - като природни дадености, био разноообразие, имаме уникални гори, на второ място сме в Европа по богатство на термални и минерални извори след Исландия. Но не съумяваме да се представим достойно пред света“.

Това разказа в новия подкаст на „Стандарт“ „Чудесата на България“ дългогодишният дипломат и бивш вицепремиер на България Меглена Плугчиева. В епизод 6 главният редактор на медията Славка Бозукова разговаря с нея за дипломацията и културата, за ролята на държавата в представянето й пред света.

„Последният случай беше най-фрапиращ -   от 21 ноември м. г. във Виена, където представяхме здравния балнеоложки туризъм. Представители на държавно политическо ниво ми  казаха: „болно е, че вие сте световни шампиони по неумение да се представите“„Държавата е в дълг в това отношение“, казва още Плугчиева.

Новият подкаст може да гледате на 30 януари в специалната   рубрика Podcast в агенция „Стандарт” и в YouTube канала на „Стандарт”. Можете да слушате подкаста и в Spotify.

 

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НОВИЯ YOU TUBE КАНАЛ НА СТАНДАРТ!

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай