Здравко Димитров планира ревизия на общината

Кандидатът на ГЕРБ няма притеснения от това, че предшественикът му е бил негов съпартиец

Здравко Димитров планира ревизия на общината | StandartNews.com

Стане ли кмет Здравко Димитров ще направи ревизия на общината, а това е един от ходовете, на които той дава приоритет. Това стана ясно от интервю на кандидата на ГЕРБ за кмет на Пловдив в предаването „Беновска пита“ по Канал 3.

Той коментира, че няма притеснения от това, че предишният кмет Иван Тотев е бил негов съпартиец. Димитров дори смята да събере всички свои опоненти, за да се очертаят всички общи намерения за развитието на Пловдив за 15-20 години напред. Сред другите му приоритети са чистият въздух и облекчаването на трафика. Работата с бизнеса и подобряването на контакта с работодатели и работещи също влиза в първите му задачи.

"Подкрепиха ме и от бизнеса, техните проблеми са едни и същи. Те искат администрацията да работи. Бизнесът иска прозрачност, да няма едни и същи фирми да печелят обществени поръчки", коментира още Здравко Димитров.

"Трябва да има условия да се помага на бизнеса, съответно да привлече инвеститори, за да се повишат и доходите на хората", заяви още той и си пожела доходите на пловдивчани да се съпоставими с тези на софиянци.

"Пловдив се разви добре за осем години, спрямо предходния мандат на г-н Славчо Атанасов, който управляваше с БСП. Винаги може и още, но това е въпрос на време и на приоритети", посочи Димитров.

Според кандидат-кмета на ГЕРБ трябва да се чуят исканията на хората. Затова възнамерява да започне с работата по подобряване на пътната инфраструктура.

"Трябва да се подобри трафикът в града, трябва да се пусне т.нар. "зелена вълна", да има кръстовище на две нива и да се направи външно кръгово", каза Здравко Димитров.

Той разкри, че тези дни премиерът Бойко Борисов ще посети Пловдив и ще обсъдят някои проекти. Предстои откриването и на завод за фарове на Мерцедес в Куклен.

Димитров бе категоричен, че пловдивчани са мъдри хора и ще направят правилния избор на 27 октомври. По думите му ако има балотаж, той ще е между него и кандидата на БСП Николай Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай