Здр. Димитров: Строим две училища в Пловдив

Градът ще стане един от центровете на изкуствата в Европа

Здр. Димитров: Строим две училища в Пловдив | StandartNews.com

Две нови училища и поне 12 детски градини са необходими на Пловдив, за да отговорим на нуждите на младите семейства, които искат децата им да растат и да учат тук, заяви областният управител Здравко Димитров пред „Марица“. Той напомни, че Пловдив продължава да привлича много хора, а развитието на индустриалните зони в града и областта увеличава необходимостта от нови учебни заведения.  По време на посещението на Бойко Борисов в Пловдив Здравко Димитров и премиерът обсъдиха накратко най-важните инфраструктурни проекти за града.

 

„Длъжни сме да отговорим на развитието на областта и на града със съответните инвестиции в инфраструктурата. Само така ще отговорим на очакванията на бизнеса и ще решим проблемите с трафика и паркирането в Пловдив. На дневен ред са завършването на Околовръстното шосе с връзката от Асеновградско до Скобелева майка, продължението на новия бул. „Северен“ до Карловско шосе и „Модър“ – „Царевец. Ще има и нови проекти, но трябва да надграждаме над вече започнатото и изграденото“, каза Димитров.

 

Двамата с премиера инспектираха довършителните работи по реставрацията на мозайките в Голямата Базилика. След това разгледаха обновения площад „Централен“ и Художествената галерия на ул. „Гладстон“.

 

„Премиерът остана много доволен от това, което видя. Имаме уникална археология, имаме история. Трябва да стъпим върху това, за да развиваме туризма. Ако искаме Европейска столица на културата да не е само един фойерверк и да остане в историята със събитията от тази година, трябва да надграждаме. Ако оставим 2019-а като кръпка в развитието на града, ако не продължим да следваме посоката, ще сме пропуснали една огромна възможност. Моята цел е да в следващите 4 години Пловдив да произвежда културен продукт – градът да стане един от центровете на изкуствата в Европа“, каза още Здравко Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай