Вторник,

Втори дебат Фандъкова - Манолова, вижте!

656
Втори дебат Фандъкова - Манолова, вижте!
A
A
A

Фандъкова: Обещавате на всички - всичко! Да се явите за кмет не е като да говорите от трибуната на Народното събрание!

Манолова: Работите само в полза на силните! Колко общински терена заменихте?!

Кандидат-кметовете за София Йорданка Фандъкова и Мая Манолова влязоха в ожесточен директен предизборен сблъсък в ефира на Нова телевизия, пише "Епицентър".

Преди да започне самият дебат, двете дами трябваше да отговарят на блиц въпроси от страна на водещите.

Кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова призна, че не се гордее с организацията при ремонта на ул. "Граф Игнатиев". "Това бе един урок за нас, който научихме по трудния начин", сподели настоящият градоначалник.

"Гордея се с контактите си с хората, и което направих като омбудсман. Сама взимам решенията, нямам началник и ментор. "Срамувам се от това, че закъснявам понякога. Особено в кампанията това е голям проблем. Искам да свърша винаги повече, отколкото практически е възможно", призна от своя страна Мая Манолова, независим кандидат, подкрепен от БСП.

На въпрос кой се грижи за стайлинга им, двете дами признаха, че сами избират дрехите, които обличат. "Не съм суетна, сама се грижа за себе си", коментира Фандъкова.

"И аз се оправям сама, но най-ценните съвети са тези на дъщеря ми", призна от своя страна Манолова.

Един от най-любопитните въпроси бе какво ще работят двете дами, ако загубят изборите. "Никога не съм се стремила към власт и позиции", призна кандидатът на ГЕРБ.

"Аз съм адвокат, ще работя като адвокат и отново ще защитавам гражданите", завърши бившият депутат от БСП.

През цялото време на дебата Мая Манолава остро атаква и критикува досегашния кмет Фандъкова, сравнявайки управлението на общината с управлението на БФС - слаби резултати и много корупция.

Няма сила, която да прекъсне говоренето на г-жа Манолова, отвърна Фандъкова, която трудно успява  да прекъсне яростото говорене на Манолова.

Двете дами продължиха бурния дебат по отношение на няколко от ключовите теми за развитието на столицата. Престрелките по между им  така се разгорещиха, че водещите Виктор Николаев и Аделина Радева едвам успяха да укротят двете участнички, между които непрекъснато прехвърчаха искри. 

"Моля ви се, нямаме жандармерия", ядоса се Николаев, който бе прекъсван на няколко пъти от кандидата на ГЕРБ и този, подкрепен от БСП.

- Изумително е поведението на г-жа Манолова през цялата кампания. Няма сила, която да прекъсне говоренето й, захапа я на няколко пъти Фандъкова.

- Не ме прекъсвайте, аз ви слушах досега, контрира я Манолова. Водещите дори бяха принудени да удължат времето за дебат на двете дами

Манолова атакува Фандъкова, че не взима сама решенията. Тя показа карти за привилигировано паркиране в София, които са раздадени на стотици бизнесмени от кръга на Борисов и Фандъкова да паркират безплатно в София. Фандъкова контрира, че това не е вярно и я попита колко сигнала е подала  прокуратурата за нередности в СОС.

Манолова показа засекретен от Фандъкова доклад за некомпетентно ръководство в счетовоството, конфликт на интереси, назначени роднини, сключване на непровеморени договори, назначавоне на мъртви души в общинско дружество. Фандъкова отговори, че лично е изпратила доклада на ковпетентните отговори.

- Защо го скрихте от обществото, попита Манолова.

- Говорите само с манипулации, отговори Фандъкова.

- Защо нито веднъж не защитихте гражданите от "Топлофикация", попита Манолова.

- Направили сме всичко възможно, каза Фандъкова.

- Правилата не важат в ръководената от вас община, атакува Манолава.

Над никого не е имало чадър, не секолебая да се освободя от хора, за които има само съмнения, каза Фандъкова и добави: трудно е да водиш диалог с човек, който не иска да чува.

- Една от причините да бъда омбудстман е да защитя гражданите от "Топлофикация", каза Манолова.

- За коя листа ще гласувате, попита Фандъкова.

-Ще реша, а вас срам ли ви е от ГЕРБ, че кампанията ви е сиво-бяла, вие сте част от задкулисието в държавата, каза Манолова.

- Вие да говорите за задкулисие е нелепо, вие защитавате правителството на Орешарски, което е символ на задкулисието, отвърна Фандъкова и обясни: Черно-бели са ми плакатите защото не си сменям цветовете, посочи тя.

- Хората искат промяна, искат цвят, а не сиво-бяла снимка на един завладян град, не искат ремонт на ремонтите, не искат управление с всявяне на страх и натиск,  управлението в София е задкулисно и корумпирано, време е София да стане първия свободен град в България и да сменим модела на управление на държавата, заяви в заключение Манолова

- С агресия и лъжи град не се управлява, София е един свободен град, на който му трябва да продължим промяната, предлагам нонкретни проекти за бъдещето на града, това е възможно с работа , а не с приказки, завърши Фандъкова.


Всички новини от категория Местни избори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com