Сряда,

В Силистра ГЕРБ и БСП и печелят, и губят

От: Станка Христова -
504
В Силистра ГЕРБ и БСП и печелят, и губят
A
A
A

Спорът за кметското място в Силистра, за което на балотажа се надпреварваха ГЕРБ и БСП, завърши с победа на партията на Бойко Борисов. Досегашният кмет доктор Юлиян Найденов печели вота с 52% и ще управлява крайдунавската община за трети пореден мандат.

Въпреки че запазва абсолютната си преднина,  фаворитът на управляващата партия обаче инкасира и загуба на гласове между двата тура. В неделя бюлетини за него са пуснали в урните 1 300 избиратели по-малко в сравнение с  подкрепилите го на 27 октомври силистренци.

Избраникът на БСП Момчил Неков пък, който не можа да се пребори за кметското кресло, регистрира увеличение на подкрепата. На втория тур той е получил доверие от 1600 избиратели повече в сравнение с резултата му от първото гласуване миналата седмица.

Така и двете политически сили в Силистра, стигнали до финала на кметската надпревара отчитат едновременно и победи, и загуби.  Двуяките им резултати са постигнати на фона на избирателна активност от 36%, която е с 10% по-ниска от регистрираната на първия тур на 27 октомври.

 


Всички новини от категория Местни избори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com