Четвъртък,

Сотир Цацаров гласува в Пловдив

От: Редактори, кадър бТВ -
209
Сотир Цацаров гласува в Пловдив
A
A
A

Главният прокурор Сотир Цацаров упражни правото си на глас в едно от училищата в родния си град Пловдив.

"Последните данни за нарушения относно изборите са от 18 часа вчера. Дотогава са образувани 57 досъдебни производства за престъпления - 39 от тях са против политическите права на гражданите, 18 са свързани с престъпления от лица с имунитет. До момента общият брой обвиняеми лица са 10. Преписките, по които се провеждат проверки заради липса на достатъчно доказателства са 690 - 399 от тях са с отказ, 29 са пратени до други органи, по 202 все още се извършват проверки. Снетите имунитети са 9 - има разрешение за повдигане на обвинение и такова има, като има още 5 предложения чакат в Съдебната палата", заяви той пред бТВ.

"Сега имаме 57 досъдебни производства, тогава сме имали 101 и 1355 преписки, по които за 815 е имало отказ", сравни Цацаров обстановката сега с тази при миналите местни избори през 2015 г.

"Не можем да кажем кога очакваме президентът да подпише указ. Очакваме той да изпълни конституционните си правомощия. Той е доказал, че когато има да каже нещо, той никога не се страхува да го каже. На първо място не очаквам забавяне. На второ място той има право както да подпише указ, така и да откаже, което ще върне процедурата, а именно ново гласуване", добави той.


Всички новини от категория Местни избори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com