Сидеров става общински съветник

От ГЕРБ му се извиниха, че е станало недоразумение и не е успял да говори от трибуната за довиждане

Сидеров става общински съветник | StandartNews.com

 

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обвини председателстващия днешното пленарно заседание Емил Христов, че умишлено не му е дал възможност да направи изказване от парламентарната трибуна, за да мотивира своята оставка, която днес депутатите гласуваха.

Сидеров напусна парламента, след като пое такъв ангажимент пред избирателите по време на предизборната кампания, в която той участваше като кандидат за кметския стол в столицата. „За“ прекратяването на депутатските му правомощия гласуваха 149 народни представители. 9 бяха „против“, а 8 се въздържаха.

„Преди минути станахте свидетели на това как председателстващият парламента Емил Христов не даде думата на депутат, който напуска по собствена воля. Той видя, че искаме изказване, вдигнахме ръка, но се направи, че не ни вижда“, разкритикува пред журналисти Сидеров по адрес на Емил Христов.

Според Сидеров този парламент е започнал все повече да придобива „антибългарски характер“, защото е допуснал „политическа разправа“ срещу него, позволявайки да бъде отстранен като председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“ а по-късно да бъде изключен от нея. „Българският парламент започва да се плъзга по наклонената плоскост и аз очаквам още едно гласуване, за което ще се радвам, че не съм физически тук, когато ще бъде одобрено в България да се разположат противоракетни установки. Американски и насочени срещу Русия. Това предстои“, каза още лидерът на „Атака“.

Волен Сидеров обяви още, че вероятно ще се възползва от възможността да стане общински съветник, след като партията му спечели два мандата в Столичния общински съвет и обеща на журналистите да им разкрие „интересни сюжети“ оттам. 

На въпрос остава ли „Атака“ коалиционен партньор на ГЕРБ, той отговори с друг въпрос: „Къде го виждате този коалиционен партньор. Питайте ГЕРБ. Христов защо ме спря? Питайте Дариткова, шефа на парламентарната група – те коалиционен партньор ли са на „Атака“? Като кажат те, тогава ще отговоря аз“.

От своя страна Даниела Дариткова поднесе извинение на Волен Сидеров и обясни, че той не се е изказал от парламентарната трибуна в последния си работен ден единствено заради станало недоразумение.

„Искрено съжалявам за случката“, заяви тя. „Разчитам на отговорното поведение на нашите партньори и смятам, че споразумението е в сила и ние ще продължим да бъдем в рамките на този парламент управляващо парламентарно мнозинство“, каза Дариткова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай