Огнян Ценков бори нерегламентираните превози

Разговаря с транспортните фирми във Видин и за разпределянето на държавната субсидия и транспортните схеми за междуселищни превози

Огнян Ценков бори нерегламентираните превози | StandartNews.com

Кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков проведе среща с представители на видински транспортни фирми. В срещата участваха и кандидатите за общински съветници Мариян Стоянов, Веселка Асенова, Ася Пешева и Янита Каменова.

„Да решаваме проблемите във всеки сектор чрез диалог и търсене на справедливо решение – това е бил начинът ни на работа през изминалите четири години. Категоричното ми мнение е, че в Общинския съвет трябва да има компетентни представители на всички сектори, за да се водят конструктивни дебати и да се работи в полза на гражданите. Ненапразно в нашата листа има двама представители на автобусните превозвачи от Общината”, каза кандидатът за кмет на Видин Огнян Ценков.

С превозвачите, Ценков и кандидатите за общински съветници на партията, дискутираха въпроси, основно свързани с нерегламентираните превози, разпределянето на държавната субсидия и транспортните схеми за междуселищни превози. „Като собственик на транспортна фирма, която от доста години работи в община Видин и област Видин, мога да заявя, че през последните четири години работя спокойно, защото усещам стабилността и подкрепата на местната власт. Вследствие на това инвестирам в развитието на бизнеса си и в момента изграждам нова зала за пътниците, които ползват услугите на моята фирма. Видин върви в правилната посока. В съседните парцели, които дълги години пустееха, в момента се строи – хипермаркет на голяма хранителна верига и хотелски комплекс с увеселителен парк, като тази инвестиция отново е на наш съгражданин”, каза един от участниците в разговора. Собственикът на автобусната фирма посочи, че благодарение на добрия диалог с настоящата местна власт, е финализирал процедурата по лицензиране на автогарата си. „Нещо, което безуспешно се опитвах да направя години наред”, каза още представителят на транспортната фирма.

„В момента работим еднакво добре с местната и държавна власт, което е много важно за нас. Пътят Видин – Монтана (II – 11, III – 112) е изцяло обновен. Предстои да стартира реалното строителство на магистралния път Видин – Ботевград. На територията на община Видин се асфалтират улици, които от години са в изключително лошо състояние. За пръв път имаме възможност нашият глас – на хората, работещи в транспортния бранш, да се чуе в Общинския съвет”, подчертаха кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ Янита Каменова и Мариян Стоянов.

„Да бъдем предвидим и лоялен партньор за бизнеса, да водим конструктивен диалог с фирмите, които работят в община Видин, да работим заедно за развитието на Общината беше наш приоритет през изтичащия мандат и категорично ще продължи да бъде”, каза кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай