Сряда,

Образованието - гордост на район "Илинден"

383
Образованието - гордост на район "Илинден"
A
A
A

Постигнахме пълна промяна в облика на образователния сектор в район „Илинден“.  С европейски средства от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 успяхме да реновираме  всички общински училища и детски градини“,  каза кандидатът за кмет на район „Илинден“ Иван Божилов на среща с представители на сектор „Образование“. През годините изградихме и  2  нови сгради на детски градини. С това открихме над 400 нови  места и образователни възможности за децата на район „Илинден“.

„Успяхме да променим облика на над 90% от учебните заведения в „Илинден“. Освен новата образователна среда, качеството на обучението в района непрекъснато се повишава. Нашите ученици традиционно показват високи резултати  в изпитните формати, а в сектора на детските градини усилено работим по водещи и иновативни образователни проекти“, подчерта Божилов.

Той припомни и един от най-сериозните проекти на района през изминалите 4 години - ремонтът на изоставената сграда на 43 ОУ "Христо Смирненски". "Родители на деца, които бяха приети тази година в първи клас направиха подписка, с която призоваха отново да се кандидатирам за кмет, тъй като са очаровани от резултатите в 43-о ОУ. Ако отново гражданите на района ми гласуват доверие с №68, през новия мандат ще реновираме и 100% от детските площадки и игрища в района", подчерта Иван Божилов, кандидат за кмет на "Илинден" от ПП ГЕРБ/СДС. 


Всички новини от категория Местни избори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com