Нинова: Да освободим хората от страха и да изберат водачите си

Тя изрази подкрепата си за кандидата за кмет на Плевен от левицата Илиян Йончев

Нинова: Да освободим хората от страха и да изберат водачите си | StandartNews.com

„Здравейте, победители! На последните европейски избори вие накарахте Борисов да каже, че ще чисти до корен в ГЕРБ-Плевен, защото бяхте по-добри. Пожелавам ви да се представите още по-добре на 27 ноември”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред обществеността в Плевен.

Тя изрази подкрепата си за кандидата за кмет на Плевен от левицата Илиян Йончев, кандидатите за кметове на общини и листата за общински съветници. „Те са умни, подготвени професионалисти.  Това е екипът, който може да свърши работа за вас”, каза тя. "Привличането на голям инвеститор в Плевен е една от най-важните задачи на БСП. Ние имаме конкретни предложения, за да стане това факт –да се предоставят общински терени на такива инвеститори, да се намалят местните данъци и такси за тях", заяви Корнелия Нинова. Тя обърна внимание на важността да се подготвят кадри : „Изграждането на професионално подготвени млади хора, които да останат да работят тук и да помагат на местната икономика, е един от най-важните за нас приоритети."

„ Ние излизаме пред вас с много ясни и категорични ангажименти, но имаме два основни опонента – първият е страхът. Срещам го навсякъде. Обикалям цялата страна и разговарям с най-различни хора- от най-малкото село до най-големият град. Властта насади страх у българите. Страх, че ако изразят различно мнение, ще бъдат преследвани на работното си място, ако работят в администрацията. Ако имат бизнес, той ще бъде проверяван. Това е голямото предизвикателство пред нас и то няма партиен цвят. Да освободим хората от този страх и те без натиск да изберат водачите си", призова Корнелия Нинова. "Вторият ни опонент е подмяната на вота. Навсякъде ме посрещат с притеснения за купуване на гласове и фалшификации. 50 лева за гласа ви днес- ви гарантира четири години от същото. Човешкото достойнство не се продава и не се купува", каза още лидерът на БСП.

Нинова отбеляза постигнатото от партията в последните 3 години : „Въпреки тежките условия- вие постигнахте чудеса. За 3 години направихме 3 избора и сега правим четвърти. На първите избори победихме, когато българският народ избра Румен Радев за президент и Илияна Йотова за вицепрезидент. На вторите избори повишихте депутатите на БСП от 38 на 80 и ни направихте сила в парламента”. Тя подчерта, че на европейските избори левицата е  единствената партия с увеличен брой депутати. „Благодарение на вас, доверието в БСП расте. Време е на местните избори да докажем отново тази тенденция. Да удвоим кметовете и увеличим общинските съветници. Да постигнем такова участие в местната власт, че да имаме реална възможност да ви помогнем”, заяви Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай