Сряда,

МВР не иска да охранява бюлетините в Разград

От: "Стандарт" -
637
МВР не иска да охранява бюлетините в Разград
A
A
A

 Полицаите в Разград  настояват да отпадне ангажимента им да охраняват бюлетините за времето от транспортирането им в общините до изборния ден. В този ден ще бъдат ангажирани 14 000 служители на МВР, а мотивите на разградските охранители са, че едноседмичният период е дълъг, а има недостиг на кадри.

Служителите на реда са ангажирани да пазят цяла седмица бюлетините в седемте общини в Разград. За денонощната им охрана отговарят по трима полицаи на смяна.

Комисар Божидар Божков - началник на „Охранителна полиция" в ОД на МВР-Разград: По разчетите, които са направени 35 човека ще бъдат ангажирани само и единствено с охрана на тези бюлетини и реално през този период от време не са ефективни и не изпълняват основната си част от задълженията.

Според комисар Божков, тъй като изборните материали се съхраняват в специални помещения в общинските администрации, няма нужда от полицейска охрана.Комисар Божидар Божков - началник на „Охранителна полиция" в ОД на МВР-Разград: Самата сграда се охранява от служител в общината, самото място се охранява с решетки и със сигнално-охранителни техники.

Комисар Божидар Божков предлага изборните материали да са под надзора само на сигнално-охранителната техника. Вече е получил уверение от представител на Централната избирателна комисия, че идеята му ще бъде обсъдена за следващия вот. А общинската избирателна комисия вече е създала необходимата организация за гласуване.

Ралица Цветанова - председател на ОИК - Разград: Ще имаме разположени 5 компютъра с 5-ма оператори, които ще извършват непрекъснато сканиране с 3 резервни компютъра и 3-ма оператори, които ако се наложи ще бъдат включени за по-експедитивното обработване на протоколите.

Доставените бюлетини в Разград са близо 300 000 заедно с резервните.


Всички новини от категория Местни избори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички