Вторник,

Младите-приоритет № 1 на Диана Иванова

От: Стандарт -
233
Младите-приоритет № 1 на Диана Иванова
A
A
A

Младите русенци, екологията, връзката между бизнес и образование, спорт за всички възрасти. Това са само част от приоритетите, заложени в програмата на кандидата за кмет на Община Русе, издигнат от ПП ГЕРБ, Диана Иванова. Тя беше официално публикувана днес, след като през последните месеци гражданите активно участваха в разработването на управленската визия.
В частта „Икономика. Финансова стабилност за русенци. Достойни доходи“ като приоритети са вписани създаването на условия и привличане на висок клас инвеститори, разкриване на нови работни места, изграждане на индустриална зона за чисти производства, генерираща приходи за Общината. Специален акцент се поставя върху развитието на иновациите и новите технологии. Съвместна програма ще бъде разработена заедно с бизнеса за ранна кариерна ориентация на учениците.
На челно място в програмата "Иванова" за Русе са разписани - чистият въздух, околната среда и транспортът. Като част от мерките са:
- прилагането на Общинска наредба за подобряване качеството на въздуха – индустриални, транспортни и битови замърсители;
- оптимизиране на мрежата на градския транспорт, нови тролейбуси и електробуси в градския транспорт;
- инвестиции в летище „Русе“ и т.н.

В приоритетите за развитието на града са включени още зелени инициативи – нов облик на паркове и градини; ефективен контрол на строителството; изграждане на модерен градски плувен комплекс; иницииране на граждански съвет към общинското управление; отваряне на Общината към гражданите и ефективно решаване на проблемите им; ежемесечни приемни на кмета по кварталите, подкрепа за всеки човек и властта в ръцете на гражданите.
Като част от Програмата за развитие на спорта са предвидени турнири по квартали за непрофесионални спортисти; цялостна програма за масов детски и юношески спорт срещу затвореното детство пред компютъра, подкрепа за елитните спортове; развитие на спортен туризъм; проектиране и изграждане на скейт-парк и модернизиране на съществуващите спортни бази.

Освен спортния туризъм, Русе през следващите 4 години трябва да се развива и като водещ туристически център. Ще бъдат създадени нови туристически маршрути, свързани с историята на града, претворена в атракции и над 120 премиери, случили се за пръв път тук. В тази връзка ще се създаде и специална автобусна линия за забележителностите в града и района, както и бърза транспортна връзка Русе – Букурещ.

Културата ще е духът на Русе чрез иновативни събития и повече средства за творците. Програмата за здравеопазване и социални дейности включва инициативата „Роди дете в Русе“, чрез която ще се насърчава раждаемостта по определени критерии, ще се оптимизира работното време на детските заведения и ще се разкриват нови услуги. Заложени са и електронни услуги за бизнеса и гражданите, както и изграждане на електронен терминал за информация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Всички новини от категория Местни избори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com