Мая Манолова е номинацията на БСП-София за кмет

Калоян Паргов бе единодушно определен за водач на листата за общински съветници на БСП

Мая Манолова е номинацията на БСП-София за кмет | StandartNews.com

Софийската организация на БСП подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на столицата и издигна Калоян Паргов за водач на листата за общински съветници. Това реши Софийската градска конференция, която заседаваше допреди минути. За кандидатурата на Манолова са гласували 142 делегати, от общо 144, 2-ма са се въздържали. Кандидатурата на Паргов е подкрепена единодушно.

Оценявам шансовете на Мая Манолова като значителни в битката за кмет на София, каза лидерът на БСП-София Калоян Паргов на брифинг след конференцията.

"Решението, което днес взе градската партийна конференция, е информирано, базирано на подкрепата и по-точно предпочитанията, които са изразили основните партийни организации, както и на съответните проучвания, които сме си направили до този момент, за да можем да излезем с най-доброто в София. Оценявам шансовете й като значителни в битката за кмет на София", допълни той, цитиран от Агенция Фокус.

Упълномощихме БСП-София за среща с Мая Манолова, за да се намерят общите точки и политики от платформата ни за местните избори, заяви от своя страна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Конференцията на Софийската градска организация се провежда. Дотук информация за решения: основните партийни организации в София бяха номинирали 18 кандидати за кмет на София. 16 от тях до конференцията, до днес, са си направили самоотводи. Днес конференцията разгледа двете останали кандидатури - на арх. Борислав Борисов и на Мая Манолова. Арх. Борислав Борисов оттегли своята кандидатура. Конференцията с гласуване реши да подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. При гласуването имаше само двама въздържали се. Взехме още едно решение. Тъй като конференцията прие и платформата за управление на София, което за нас е най-важното - политиките. Взехме решение и конференцията упълномощи ИБ на Градската организация и бъдещата листа да се срещнат с кандидата за кмет, да представят нашата платформа, да я обсъдят с нея, да намерят общите точки и политики, зад които ще застанем заедно. Тази среща предстои вероятно другата седмица, за да се стиковат нашите идеи", заяви още Нинова.

На въпроса, дали ако не се намерят общи точки решението за подкрепа на Манолова ще се промени, Нинова отговори: "Днес сме решили, няма начин това решение да бъде променяно, просто трябва да се разговаря за политиките, да се намерят общите. Вярвам, че това ще стане и слушайки Мая Манолова какво говори за управлението на София, виждайки нашата платформа - движим се в една посока", допълни още Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай