Маринова отиде на представяне на книга

В представянето и дискусията, взеха участие големия български актьор и режисьор Руси Чанев, и членовете на фондация „Истина и памет“ журналиста Христо Христов, проф. Евелина Келбечева и историка Георги Михайлов

Маринова отиде на представяне на книга | StandartNews.com

Кандидат-кметът на ПП ГЕРБ за кмет на община Ловеч Корнелия Маринова, посети  представянето на пето допълнено издание на книгата на Нася Кралевска „Без име – Рушители и строители на България“. В представянето и дискусията, взеха участие големия български актьор и режисьор Руси Чанев, и членовете на фондация „Истина и памет“ журналиста Христо Христов, проф. Евелина Келбечева и историка Георги Михайлов. Домакините поканиха за изказване и г-жа Корнелия Маринова, която на свой ред, обяви, че сред главните приоритети в новата и предизборна програма е изграждането на Национален мемориален комплекс на жертвите на комунистическият режим, на мястото на лагера на смъртта, печално известен с името „Слънчев бряг“. Комплекса ще включва плочи с имената на преминалите през ада на лагера, параклис и образователен център с информационни табла. Гостите поздравиха г-жа Маринова за последователната политикана провеждана от Община Ловеч за подпомагане на проекти свързани с опазването на паметта за жертвите на комунистическият режим и изразиха пълната си подкрепа към новото и начинание.

„Паметта за престъпленията от миналото трябва да се запази като условие за справедливост към жертвите и като залог, че историята няма да се забрави а истината няма да бъде заменена! Да направим Национален мемориален комплекс на жертвите на комунистическият режим, ще бъде нашия завет за идните поколения“, каза Корнелия Марина пред препълнената зала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай