Маринов: Изборите минаха с малко сигнали

Това е в сравнение с местен вот преди 4 години, обясни вътрешният министър

Маринов: Изборите минаха с малко сигнали | StandartNews.com

Сигналите, свързани с местните избори, са по-малко в сравнение с тези през 2015 година. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов в Благоевград, където участва в конференция на Югозападния университет, посветена на борбата с корупцията.

Пред журналисти Маринов коментира, че направеният анализ показва, че сигналите са по-малко в сравнение с проведения местен вот преди четири години.

Тази година те са около 1600-1700, а през 2015 са били 2500, посочи министърът. Броят на образуваните досъдебни производства също е по-малък. До момента образуваните във връзка с местния вот са 102, докато през 2015 година са били 127. Не можем да кажем, че тези избори са по-проблемни от гледна точка на престъпления, свързани с изборните права, но наистина имаше много емоция, много сигнали, те са във фокуса на обществото и всеки един сигнал има своето отражение, коментира Младен Маринов.

Във връзка с изборите е имало както общи сигнали, така и конкретни, в които са били посочвани имена или автомобили. Всички те са докладвани на прокуратурата и са извършени конкретни действия, посочи министърът на вътрешните работи. На тези избори са издадени повече предупредителни протоколи, каза още Младен Маринов.

Той допълни, че като цяло местните избори са свързани с повече емоция, защото са по-разпръснати в страната и борбата е за всеки глас.

По отношение на общественото мнение, че се купуват гласове, Маринов посочи, че такива внушения се правят, но това, което гледа, са реалните показатели. Когато обществото се залива с такава информация, остава това внушение, каза още министърът, цитиран от БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай