Манолова пак хвали протестния вот в София

За мен е важен резултатът, който ще се получи на 3 ноември, каза кандидатката за кмет

Манолова пак хвали протестния вот в София | StandartNews.com

Протестният вот в София победи – 2/3 гласуваха за промяната. Така коментира изборните резултати на първи тур в столицата кандидатът за кмет Мая Манолова, която тази неделя ще се яви на балотаж срещу Йорданка Фандъков.

„За мен е важен резултатът, който ще се получи на 3 ноември. Необходим ми е един глас повече от тези на г-жа Фандъкова, за да преборим модела, който ни управлява вече 14 години – източването на публичен ресурс, приятелските кръгове, мръсния въздух, задръстванията”, каза Манолова в сутрешния блок на бТВ.

Тя заяви, че няма да търси подкрепа за втория тур от другите партии, а ще разчита на гражданите.

„Бях заявила, че ако не стигна до балотаж ще гласувам за Игнатов или Бонев. Кандидатите на промяната имат нужда от подкрепа и съм готова да им я дам. Вчера призовах хората, които са гласували за мен да гласуват за кандидатите на промяната – за всеки един, който стои срещу кандидат на ГЕРБ”, посочи Манолова.

По думите ѝ протоколи от изборните секции показват манипулация на вота. Тя даде пример с кварталите „Слатина”, „Христо Ботев”, „Люлин”, „Филиповци” и „Красна поляна”, където Йорданка Фандъкова убедително води, а за другите кандидати няма никакви гласове.

„Г-жа Фандъкова е пълен хегемон с над 90% от гласовете в много секции. Любопитно е, ако двете отидем в някой от тези квартали те дали ще разпознаят кандидата, за когото са гласували”, допълни тя.

Мая Манолова посочи, че многократно е била обиждана по време на предизборната кампания от премиера Бойко Борисов.

„Не знам дали си дава сметка, наричайки ме по всякакъв начин, че обижда десетки хиляди столичани, които гласуваха за мен и ме подкрепиха. Лошите хора кои са – тези 2/3, които не искат Борисов да ги управлява”, коментира кандидатът за кмет и каза още, че се чувства подготвена да управлява столична община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай