Изкуството развива туризма в Русе

Можем отново да го направим притегателна сила, каза кандидатът на ГЕРБ за кмет на града Диана Иванова

Изкуството развива туризма в Русе | StandartNews.com

„В днешното прагматично време, когато не е особено рационално да си човек на изкуството, вие давате изключително много за душите на хората!“ С тези думи кандидатът за кмет на Община Русе от ПП ГЕРБ Диана Иванова започна своята среща с Дружеството на художниците в Русе. В клуба на художника на ул. „Борисова“, тя разказа на събралите се творци, че детството й е преминало в Операта, сред хора, чиито хоризонт е много мащабен и духовен. Израснала е близо до големи имена – художници на костюми, артисти, сценографи, които са работили със сърцето си в името на изкуството. „И тези хора са оставили отпечатък в целия ми живот. Това е отношение към живота, което аз се опитвам да предам на моите деца, на моите ученици“, каза Диана Иванова.

По думите й, изкуството винаги е било емблема за града ни и вярва, че можем отново да го направим притегателна сила. „Туризмът и изкуството са взаимосвързани. Превръщайки Русе в атрактивна туристическа дестинация ще успеем да привлечем интерес към изложбените зали, към художниците и всички културни акценти от програмата на града ни. Представете си колко красива ще е крайбрежната алея с наредени стативи и художници, които рисуват. Атмосферата около изкуството е различна! Градът ни винаги е имал слава на значим културен център и аз знам, че мога да върна това самочувствие на русенци“, заяви Диана Иванова.

Кандидатът за кмет на Община Русе присъства и на две изложби, които се откриха в Русе през изминалите дни – едната част от международния литературен фестивал СТЕНАТА, който приключва днес, 15 октомври, и се провежда в Дом Канети. Изложбата на Ирена Парашкевова и Румен Михайлов „Отвъд стената, отвъд цвета“ бе открита в неделя. През изминалата седмица приключи организирания в село Бръшлен, област Русе, Фестивал за съвременно изкуство „Процес-Пространство“ и Арт симпозиум „Ломея“, които се обединиха под мотото „Сливане“, за да отбележат съвместно важни годишнини и за двата арт форума.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай