Дора Янкова: Катя Георгиева е смел лидер

Кандидатът на БСП за кмет на Ямбол участва в дискусия за предизвикателствата пред местното самоуправление и за споделяне на добри практики

Дора Янкова: Катя Георгиева е смел лидер | StandartNews.com

Катя Георгиева е от смелите и модерни лидери на лявата политика, които милеят за града си и са готови да работят активно за неговото развитие, каза в Ямбол народният представител Дора Янкова на дискусията за предизвикателствата пред местното самоуправление и за споделяне на добри практики.

„За 10 години управление на ГЕРБ в страната и 12 години в Ямбол виждаме какво е случва. Има тежки демографски проблеми, допълни още Дора Янкова. Според нея те могат да бъдат преодолени, ако бъде предложена перспектива, ако в управленската програма на Катя Георгиева гражданите на Ямбол видят възможност за 7-годишен период за бъдещето, за да се хванат ръка за ръка, да инвестират, да образоват децата си, така че да намерят в Ямбол жилище за себе си и добро място за живеене“.

Народният представител поясни, че сега ЕС стимулира възможностите за иновации, технологии, че кметът може да формира високо-технологичен парк по програмите за конкурентоспособност, за да могат млади хора с високи заплати да формират средна класа на хора, които са свободни а след това те ще дадат възможност и на други да се развиват. Дора Янкова одобри мерките на Катя Георгиева за привличане на млади специалисти в здравеопазването и даде за пример как в Смолян „отгледали“ 7 лекари, като гласували да могат да ползват до 10 000 лв. общински средства, ако сключат договор да работят в болницата. Обясни и как обучили 50 медицински сестри - медицинския университет по съкратена процедура образовал медицински сестри на място в болницата и според нея държавата трябва да подкрепи такъв тип изнесено образование.

„Успехът на управлението в Ямбол ще бъде възможен, ако хората почувстват, че участниците в местната власт наистина мислят за града, чуват ги, разбират проблемите и се ангажират в решаването им“, коментира зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин. Той заяви, че Ямбол трябва да използва последния си шанс за промяна сега, защото след това процесът може да стане необратим, и предложи с всеобщи усилия да издирят хора на различни позиции в националното управление и в бизнеса, свързани с Ямбол, да ги приобщят да помагат за решаване проблемите на града, който се нуждае от догонващо развитие.

Ямбол се нуждае от нов кмет, от нов подход в управлението, за да има бъдеще, каза Катя Георгиева. Тя подчерта, че тя и екипът й водят кампания без подвеждания, с реално изпълними ангажименти и затова разчитат на доверието на хората. „Вярвам, че за Ямбол предстоят по-добри времена“, каза още тя. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай