Събота,

Димитър Дилчев: Кварталите ще останат зелени

143
Димитър Дилчев: Кварталите ще останат зелени
A
A
A

"Опазването на междублоковите пространства, на местата където децата играят и се разхождат може да стане само с работа, планиране и постоянно поддържане. Полагаме усилия и работим за това всички детски площадки да изглеждат приятно, цветно и безопасно. През последните години изградихме и ремонтирахме 15 детски площадки, 5 фитнеса на открито и две спортни игрища на територията на всички квартали, а биоградината и музеят на пчелата привличат много посетители". Това коментира днес пред граждани кметът на район "Студентски" и кандидат за нов мандат от ПП ГЕРБ Димитър Дилчев. 

Той съобщи още, че от днес вече работи и първата площадка в кв. „Витоша – ВЕЦ Симеоново“, а в кв. „Мусагеница“ домашните любимци могат да тичат на воля в специалната площадка в парк „Въртопо“. "Продължаваме да работим за опазването на зелените площи и с устройствени планове, които спират застрояването и с проекти за нови детски, спортни площадки, изграждане на първият кампус в Студентски град. Вече има терен отреден за парк в кв. Витоша ВЕЦ Симеоново и нов спортен комплекс в кв. „Малинова долина“. Екипът на главния архитект на София вече разработва и цялостен план на парк Въртопо", допълни Дилчев.

С екипа му те ще продължат да работят за по-добро поддържане и чистота на междублоковите пространства. "От две години районната администрация развива собствена служба за битово комунални дейности. Работим за постепенното разширяване и оборудване, защото това е в основата на добре поддържаните и чисти пространства", завърши кандидатът за кмет на район "Студентски" от ПП ГЕРБ. 


Всички новини от категория Местни избори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички