Димитър Дилчев: Кварталите ще останат зелени

От днес в район Студетски вече работи и първата площадка в кв. „Витоша – ВЕЦ Симеоново“, а в кв. „Мусагеница“ домашните любимци могат да тичат на воля в специалната площадка в парк „Въртопо“

Димитър Дилчев: Кварталите ще останат зелени | StandartNews.com

"Опазването на междублоковите пространства, на местата където децата играят и се разхождат може да стане само с работа, планиране и постоянно поддържане. Полагаме усилия и работим за това всички детски площадки да изглеждат приятно, цветно и безопасно. През последните години изградихме и ремонтирахме 15 детски площадки, 5 фитнеса на открито и две спортни игрища на територията на всички квартали, а биоградината и музеят на пчелата привличат много посетители". Това коментира днес пред граждани кметът на район "Студентски" и кандидат за нов мандат от ПП ГЕРБ Димитър Дилчев. 

Той съобщи още, че от днес вече работи и първата площадка в кв. „Витоша – ВЕЦ Симеоново“, а в кв. „Мусагеница“ домашните любимци могат да тичат на воля в специалната площадка в парк „Въртопо“. "Продължаваме да работим за опазването на зелените площи и с устройствени планове, които спират застрояването и с проекти за нови детски, спортни площадки, изграждане на първият кампус в Студентски град. Вече има терен отреден за парк в кв. Витоша ВЕЦ Симеоново и нов спортен комплекс в кв. „Малинова долина“. Екипът на главния архитект на София вече разработва и цялостен план на парк Въртопо", допълни Дилчев.

С екипа му те ще продължат да работят за по-добро поддържане и чистота на междублоковите пространства. "От две години районната администрация развива собствена служба за битово комунални дейности. Работим за постепенното разширяване и оборудване, защото това е в основата на добре поддържаните и чисти пространства", завърши кандидатът за кмет на район "Студентски" от ПП ГЕРБ. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай