Понеделник,

Диана Иванова: Мислим за бъдещето на децата и тяхната безопасност

От: Редактори -
Диана Иванова: Мислим за бъдещето на децата и тяхната безопасност
A
A
A

„Мислим за бъдещето на децата, те да имат правилното кариерно ориентиране, да се забавляват, но и да живеят в една безопасна среда. Разбирам адреналинът към високите скорости, но това, което става по българските пътища, е война. Това безумие трябва да спре“, заяви кандидатът за кмет на Община Русе, издигнат от ПП ГЕРБ, инж. Диана Иванова по време на среща с представители на фирми, които обучават водачи на МПС, шампиони по автомобилизъм и представители на мотор-спорт гилдията в Русе.

По време на срещата Росен Даскалов – общински ръководител на ПП ГЕРБ презентира изграждането на център за моторни спортове и безопасност на движението. Проектът на Българската федерация по картинг спорт, съвместно с Министерството на спорта, за намаляване броя на жертвите в следствие на пътни инциденти би могъл да бъде приложен в училищата с помощта на образователната система и Министерството на транспорта чрез изграждането на система за обучаване на учащите се по безопасност на движението и придобиване на навици за управлението на автомобил в ранна детска възраст. Изграждането на умения за безопасно шофиране трябва да става паралелно с изграждането на децата като личности, за да се превърнат от опасни в безопасни участници в движението. Това може да стане с практическо обучение и специални центрове за обучение на деца до 14 години.

„Използваме за пример водещи държави като Финландия и Великобритания. Създаването на центрове като този в Русе има на много места в България. С леки подобрения, училищните дворове могат да се използват за малки центрове, имитиращи градска среда – каране и трениране за безопасно управление на колело. Следваща стъпка е във всеки един окръжен град да има по един център по безопасност на движението. Изграждането ще става чрез публично-частно партньорство между бизнеса и Министерството на спорта“, сподели още по време на срещата Росен Даскалов.


Всички новини от категория Местни избори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички