Десетки русенци караха велосипед с Диана Иванова

Проведе се и кампания „Младите за безопасен Русе“

Десетки русенци караха велосипед с Диана Иванова | StandartNews.com

Над 50 русенци се включиха днес в инициативата „Карай велосипед с Диана Иванова“. Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Община Русе поведе колоната с велосипедисти от Вазата в Парка на младежта по маршрут, който достигна до площад „Батенберг“. Във велошествието се включиха родители с децата си, млади хора, кандидати за общински съветници от листата на ПП ГЕРБ, както и хора с увреждания, които дойдоха да поздравят Диана Иванова и да поставят актуални въпроси, свързани с достъпната среда в нашия град.

„Поведох колоната с велосипедисти, защото подкрепям както професионалния, така и любителския спорт в нашия град. Аз съм част от хората, които карат велосипед в ежедневието си и по този начин със съпруга ми поддържаме спортния си дух. В Програмата за управление на Община Русе на политическа партия ГЕРБ е включено подобряване на велоалеите в нашия град и разширяването на цялата велосипедна мрежа. Идеята ни е да активизираме колкото се може повече хора да карат велосипеди в Русе. Това ще повлияе и на чистотата на въздуха, и на нашата физическа култура“, заяви Диана Иванова, след което присъстващите спонтанно „нарисуваха“ с велосипедите си 43 – номерът в бюлетината, с който русенци могат да подкрепят Диана Иванова и листата за общински съветници на ПП ГЕРБ на предстоящите местни избори.

По-късно днес кандидатът за кмет се включи и в кампанията „Младите за безопасен Русе“, която има за цел превръщането на 18-годишните младежи в бъдещи безопасни шофьори. Инициативата се организира от „Русе Кар Моторспорт” и майстора на спорта Росен Даскалов – общински ръководител на ПП ГЕРБ, и включва управление на картинг, демонстрация на спортните автомобили SIN CARS, демонстрация на електрическите автомобили L CITY, както и дискусия на тема безопасно шофиране.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай