БСП са кукувици – чудят се къде да снесат яйчице

Премиерът е категоричен, че истинската битка е в смесените райони и е с ДПС

БСП са кукувици – чудят се къде да снесат яйчице | StandartNews.com

„Не се меся в изборите, имаме много работа. Оправят се достатъчно добре. Фандъкова получи от мен 100% право сама да си определи листите и да си проведе кампанията“. Това обяви в интервю пред БТВ премиерът Бойко Борисов.

Според него битката на вота изобщо не е за София.

„Тук е завършена преди да е започнала. Битката е в смесените райони и е с ДПС. Никога не предопределям резултати, не съм оракул. Голямата група е на ГЕРБ, как ще се направи бюджета, ако спечели Манолова? Или мисли, че пак ще подвие опашка – избори бяха, трябваше да говоря някакви неща, а сега да си работим“, предупреди министър-председателят.

С Манолова Борисов не се е чувал след твърденията ѝ, че държавата я е репресирала.

„БСП са като кукувици, чудят се къде да снесат по едно яйчице. Може ли да са партия и да си нямат кандидат в София. Да загубят поне достойно. Месеци наред не ходиха в парламента – да си видят себе си, после да коментират другите“, призова той.

Борисов призова да не се гледа прекалено съсредоточено в липсата на Цветанов.

„Г-н Цветанов го нямаше, когато се кандидатирах за кмет. Да не се надценява моята роля, нито неговата, нито ничия. Обликът на една партия не се прави от един човек. След последните две интервюта, които даде, вече не ми липсва. Да е успешен като Слави Трифонов, да не дава оценки. Не го бях гледал, щадя си нервите и не гледам телевизия“, разказа Борисов.

Премиерът коментира и името на партията на Слави „Няма такава държава“.

„Човешката глупост е безкрайна. 1300 годишна държава, основана от царе и ханове. Уважавана в Европа. Всяка вечер да си промотираш партията в най-гледаното време, наистина, къде има такава държава? Безплатна реклама, години наред. Сега нещата вече са честни, досега не бяха честни. Той е умен човек, вижда къде е крахът“, коментира министър-председателят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай