Борисов: Върнахме се към нормалността /ОБНОВЕНА/

Сега ще има възможност да споделим отговорността, каза лидерът на ГЕРБ

Борисов: Върнахме се към нормалността /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com
  • Борисов: До три пъти един човек ще се кандидатира за кмет от ГЕРБ
  • Сега ще има възможност да споделим отговорността, каза лидерът на ГЕРБ

Върнахме се към нормалността. Така премиерът Бойко Борисов коментира резултата от втория тур на местните избори.  Не е нормално една партия да спечели всички областни градове, каза той и припомни, че на миналия вот през 2015 г. БСП не победи в нито един областен град. Сега се върнахме към нормалността, каза Борисов. И заяви, че ГЕРБ е първа политическа сила и в градовете, в които не спечели кметския стол – Русе, Благоевград, Перник, Плевен, Разград, Перник. Навсякъде сме първа в общинските съвети, добре е, че ще има възможност да споделим отговорността, коментира Борисов.

Дай, Боже, на всички такова отстъпление - да бият 15 поредни пъти, отговори Борисов на въпрос дали представянето на ГЕРБ на местните избори е отстъпление спрямо 2015 г.. От кое да е отстъпление? Партията е първа сила, категоричен бе премиерът.

Втора вълна промени започва в ГЕРБ, съобщи лидерът на партията. Борисов припомни как на националната конференция на ГЕРБ е предупредил хората си да не се големеят. Точно в структурите, в които предупредих, че са се превърнали в дерибеи, точно там загубихме, каза Борисов, визирайки не за първи път най-вече Ямбол. Сега обаче премиерът бе крайно остър и към бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов. „Камбитов дето играе ръченица с пари на челото. Вие добре ги наредихте тази седмица, показвайки всичко това”, каза премиерът на журналистите. И допълни: „Хората ги наказаха, но имат доверие в ГЕРБ - в градовете им ГЕРБ е първа политическа сила”. Критика отправи Борисов и за загубилия още на първи тур кмет на Банско – Георги Икономов. Когато инициативен комитет с участието на БСП, Воля, Демократична България и други формации издигнал Иван Кадев, Борисов събрал структурата и поискал Икономов да се откаже от надпреварата и да издигнат друг кандидат. „Нее, ще спечелим, уверяваше ме Икономов. Добре, казах, е сега и там ще правим промени”, коментира Борисов.

Заради всичко това повече от три пъти кандидатура за кмет от ГЕРБ няма да има, съобщи Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай