Борислав Пръков се бори за връщане на младите в Гоце Делчев

В програмата му има Пет стълба за успешно развитие на града

Борислав Пръков се бори за връщане на младите в Гоце Делчев | StandartNews.com

 Борислав Пръков е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Гоце Делчев. Той е на 37 години, семеен с две деца момчета. По образование е юрист. Ръководил е собствен бизнес в сектора на логистика и търговия. Подпомага активно спортните занимания с футбол и хандбал. Създател е на спортен клуб Дрийм тим. "

"Боря се за по-добрия живот на гражданите на община Гоце Делчев! В моята програма за развитие на община Гоце Делчев за периода 2019-2023 г. основните приоритети са обединени в Пет стълба: бизнес – образование – здравеопазване – градска среда – млади хора", казва Пръков и продължава да изрежда: 

"- Модерен и работещ бизнес с по-високи възнаграждения.

- Висококачествено и ориентирано към бизнеса образование;

- Модерна, удобна и сигурна инфраструктура;

- Удобна, екологична и красива градска среда;

- Качествено и достъпно здравеопазване за жителите от общината, района и региона". 

Според него бизнес средата в Гоце Делчев е предимно еднородна, предлагаща в по голямата си цялост ниско-платени работни възнаграждения. "Предлагаме подобряването на икономическите условия в региона, чрез създаване на 2 индустриални зони, които ще привличат стратегически инвеститори ( Зона 1 „ Производства с висока добавена стойност в сферата на леката промишленост“ и Зона 2 „ Индустриален клъстър за високи технологии и високотехнологични услуги“)", разказва кандидат-кметът на ГЕРБ в Гоце Делчев. 

Зона 1 е насочена към производство с висока добавена стойност, което ще доведе до увеличаване на средната работна заплата в региона с 30 %. Ще бъдат създадени и ще бъдат заети около 240 нови работни места. Ще стартираме изграждането на индустриалната зона след средата на 2020 година. Зона 2 ще бъде за бизнес развиващ високи технологии и високотехнологични услуги. Това ще доведе до наемането на специалисти, които ще получават с 50 % повисоки възнаграждения от заетите в региона. Ще бъдат създадени около 90 нови работни места в тази сфера. Ще стартираме изграждането на тази индустриална зона след средата на 2021 г. "За първи път ще създадем  механизми, които да предоставят обратна връзка за нуждите на бизнеса в региона", казва Пръков. 

В сферата на земеделието той предлага предприемане на сериозни мерки за възвръщане на старите традиции в земеделието. "Земеделието да стане отново ключов отрасъл, който да продължи традиции в региона. В продължение на десетилетия, земеделието е било основен поминък и е осигурявало прехраната на над 60% от населението в региона", коментира Пръков. И продължава: "Ще финансираме 2 пъти годишно фермерски пазари в Гърция така ще популяризираме местни култури и производства Ще създадем база данни за иновативно и модерно земеделие. Ще бъдат извършени консултации със специалисти в тази сфера, които да направят проучване по отношение на климати, почвите и селскостопанското водоснабдяване и с тяхна помощ ще изготвим конкретни предложения".

Според него основният недостатък на административните услуги е работата на хартия, а от там и тромавостта на услугите. "За това ще работим за администрация отворена към гражданите и към бизнеса, като развием електронните услуги, дигитализацията и използването на новите технологии.

Според Борислав Пръков над 15 % от трудоспособните и активни млади хора в последните 10 години са мигрирали към големите областни градове, поради липса на подходящи условия за добра професионална реализация. "Ще се стремим не само да върнем младите хора отново в Гоце Делчев, но и адекватно да ги задържим с помощта на по-добро и високо възнаграждение и с подходящи социални услуги, достатъчно места в детските ясли, добро образование и най-вече качествено здравеопазване", категоричен е кандидат-кметът на ГЕРБ в Гоце Делчев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай