Бивш евродепутат оспорва кметската власт на ГЕРБ в Силистра

Момчил Неков се впусна в битката за местна власт в родния си град

Бивш евродепутат  оспорва кметската  власт на ГЕРБ в Силистра | StandartNews.com

Бившият евродепутат от БСП Момчил Неков  ще се бори за кметския пост  в Силистра. Червеният активист  достигна до балотаж и ще мери сили с  досегашния градоначалник  на крайдунавската община доктор Юлиян  Найденов, който има зад гърба си два кметски мандата.

Найденов, който в неделя  получи подкрепа от 48,5% от гласувалите  не можа да прескочи с малко бариерата и ще  се яви на поправитилен изпит. Спорът  кой ще управлява Силистра  най-вероятно ще се реши от избирателите, подкрепили на първия  тур  фаворита на местната коалиция „Алтернатива на гражданите“, чийто  кандидат Димитър Трендафилов  взе 11% от гласовете, пуснати в урните на 27 октомври.

Момчил Неков влезе в голямата политика с летящ старт, който  носи белезите на щастлива  случайност. През 2015 година младият политолог бе  част от евролистата на БСП и имаше номер 15.  Гласуването с преференции  по  формулата 15/15 му помогна да  набере рекордна подкрепа и да измести от първото място в столетницата тогавашия й лидер Сергей  Станишев. След  цял мандат в Брюксел,   Неков продължава да  гради политическа кариера, като този път се впусна в битката за местна власт в родния си град.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай