Активният общинар от "Дружба", който иска да стане кмет

Транспорт и повече участие на гражданите в управлението са приоритети на Борис Цветков

Активният общинар от "Дружба", който иска да стане кмет | StandartNews.com
  • Кандидатът на БСП за район „Искър“ спира презастрояването
  • Транспорт и повече участие на гражданите в управлението са приоритети на Борис Цветков

Борис Цветков – един от най-активните общински съветници в досегашния СОС - е кандидатът за кмет на БСП в район "Искър". Той живее в ж.к. "Дружба" и отлично познава проблемите в кварталите от тази част на София. Наясно е и с всичките трудности и подводни камъни, които би срещнал в управлението на района.

"Важно е районната администрация, начело с кмета на района, да отстоява интересите на мнозинството от хора", категоричен е той. А в отстояването на интересите на хората Борис си поставя три приоритета: транспорт, спиране на презастрояването и включване на гражданите в управлението на района.
Борис Цветков държи районът около езерото да бъде запазен в сегашния си вид – като парк, а не да се презастрои. Трябва

да се предотврати строителството

около него, около Дома на културата и в парка до 108 СУ. Зелените площи трябва да бъдат запазени, защото в столицата стават все по-малко. "Не е нормално в замърсен с фини прахови частици град и район, при няколко метростанции, хората да са принудени за няколко спирки да чакат по 20-30 минути автобус", коментира Борис Цветков. Но това не изчерпва проблемите в транспорта. Освен нередовните автобуси самата материална база е некачествена, а маршрутите не са съобразени с нуждите на квартала.
"Нека използваме енергията и желанието на хората да участват в управлението на район "Искър" и заедно да поставим и приоритизираме проблемите, да търсим и предлагаме решения", смята Борис Цветков. Това е начинът, по който той вижда бъдещето управление на района. Борис Цветков е част от създадени вече

обществени и квартални съвети

в ж.к "Дружба" 1 и 2, село Бусманци, кв. "Абдовица" и кв. "Димитър Миленков". За него активното участие на жителите е в основата на целанасочена политика на местно ниво и той вече търси тяхното активно участие. В годините назад Борис Цветков е успял да спечели подкрепата на редица организации – освен обществените и кварталните съвети, той има подкрепата и на Българския антифашистки съюз.
Борис е семеен – обича да пътува из България със съпругата и сина им. Релаксират заедно сред природата. Карат велосипеди и откриват нови и интересни места в страната. Помагал е в организацията на младежи от района да организират различни туристически инициативи – изкачване на Черни връх, младежки поход до връх Полувраг в Лозенската планина.

Организира и почистването на парка

около езерото и засаждането на дървата, част от инициативата "Дружба - красива и справедлива".
Борис Цветков, често се обръща към съкварталците си от район "Искър" да бъдат активни, да търсят правата си, да се интересуват от кандидатите за кметове и общински съветници, техните платформи и целите, които имат. "Направете своята преценка и гласувайте – с вашия глас може и ще бъде избран следващият кмет, който всички ние искаме. Той може да промени района и да подобри живота на хората!", казва Борис Цветков. Той смята, че хората трябва да бъдат активни и да се интересуват от политиката на местно ниво, за да имат информиран избор и да участват активно в решенията, които се взимат за тяхното бъдеще.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай