1500 деца спортуват в Обединени спортни клубове „Локомотив“

Вече са ремонтирани всички зали на стадиона, каза кандидатът за кмет на район „Надежда“ инж. Димитър Димов по време на среща със спортната общественост

1500 деца спортуват в Обединени спортни клубове „Локомотив“ | StandartNews.com

„Когато станах кмет на район "Надежда" през 2007 г, на стадион "Локомотив" тренираха около 400 деца. Днес, над 1 500 деца спортуват в Обединени спортни клубове „Локомотив“.
През годините, заедно с президента на ОСК "Локомотив" София Даме Стойков, подобрихме материалната база на червено-черните. Вече са ремонтирани всички зали на стадиона, децата разполагат с три терена за минифутбол , тенис корт и волейболно игрище.“, каза кандидатът за кмет на район „Надежда“ инж. Димитър Димов по време на среща със спортната общественост.

Кандидатът от МК ГЕРБ/СДС добави, че днес имаме изцяло нов облик на образователния сектор в „Надежда“, а само преди 10 години,  имаше няколко училища, които  бяха в изключително тежко състояние и финансови задължения. Сред тях е беше 153 спортно училище „Неофит Рилски", което днес е възродено, с активната помощ на президента на ОСК "Локомотив" Даме Стойков.

Сред успехите в последните няколко години е и откритото през 2016 г общежитие от морски контейнери. Днес там живеят близо 50 деца, които спортуват и се обучават в спортното училище. Треньорите изразиха мнение, че благодарение на тази придобивка,  таланти от малките общини имат възможност за развитие в столицата.

„Работим за по-добри възможности за масов спорт за подрастващите.“, допълни инж. Димитър Димов. В няколко от детските градини в „Надежда“ функционират плувни басейни, разполагаме и с мини футболни игрища за най-малките почитатели на зеления терен. Най-сериозният успех в сектора на спортните съоръжения, е новооткритият  комплекс за минифутбол в жк “Свобода“. Преди пом-лако от месец, над 250 деца от района, се включиха в откриващ турнир за купа „Надежда“. Съоръжението е изградено с инвестиция на Български футболен съюз,  по програмата FIFA Forward, насочена към популяризиране на футбола сред деца и юноши. Комплексът включва три игрища за минифутбол с най-висококачествена настилка и размери 25 на 44 метра и разполага с трибуни, съблекални и паркинг зона, като футболната централа ще стопанисва обекта в следващите 20 години. Децата от „Надежда“ ще ползват 80 безплатни часа месечно, а след изчерпването им ще могат да използват преференциални цени за допълнителни часове.

В края на срещата, инж. Димитър Димов пое ангажимент да продължи  да работи в името на децата, възможностите за масов спорт и за развитието на любимият му клуб  "Локомотив“ София!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай