Семейство остана на улицата след пожар

Хора от Бургас помагат на пострадалите

Семейство остана на улицата след пожар | StandartNews.com

Пожар навръх коледа остави многочленно семейство на улицата. Огънят тръгнал от късо съединение в детската стая на апартамента и пламъците унищожили цялата покъщнина на фамилията. Съседи приютили възрастна жена, сина и дъщеря й и двете й малки внучета на 4 и 5 години. Пуснали пост в социалната мрежа с надежда за помощ.

На връх Коледа вечерта Пенка отишла да купи хляб и да посрещне майка си от работа. В съседната стая били Митко и племенниците му на 4 и 5 години,гледали  детско филмче.

„И изведнъж аз се обръщам, гледам огън, гледам огън и веднага вземах децата да ги изнеса отвън, обаче хубаво, че сестра ми отвори външната врата”, разказа Димитър Желязков.

„В момента ,в който отключих, дъщеря ми изхвърча. Брат ми излезе, аз се опитах да вляза. Едва стигнах до хладилника и не можах да издържа и излязох,брат ми 2-3 пъти влезе,докато накрая намери Стоян,сврял се в ъгъла на стаята и плаче”, допълва Пенка.

Огънят за минути унищожил всичко. Приютила  ги съседка-майка на дете с увреждане.

„Просто не съм преживяла  пожар, нямам си на представа какво е, но след като гледам такова дете знам какво е  с малки деца. И знам колко са страдали тия хора и  продължават да страдат”, каза Катерина Илиева.

Друга съседка пуснала пост в социалната мрежа с молба за помощ.

„Казват, че по Коледа стават чудеса, помогнете на тези хора. И аз съм с дете с увреждания и знам колко е тежко… тия хора имат нужда единствено от материали да си подредят къщата”, обясни Емилия Цветанова.  

Веднага десетки бургазлии  се отзоваха  на призива. Донесоха кой каквото може.  

„Аз имам дъщеричка на 6 годинки едната, другата е на 2 и донесох дрешки,каквото имам -якенца, обувки това е. Друго с какво мога да помага, каквото можах”, каза Гюлсум.

„Завивки имахме, да донесем на семейството, малко играчки на децата и за майката дрехи мои, каквото имат нужда, надявам се и други хора да донесат и хранителни продукти и ще е нужно всичко, като гледам като  гледам как е изгоряло”, призова и Йорданка.

Вече са събрани достатъчно дрехи и завивки. Сега семейството има нужда от строителни материали и физическа помощ, за да ремонтира жилището си и дом, в който да останат докато трае ремонта.

„Аз съм благодарна на всички хора, които ми помагат в момента, които  са ми помогнали и продължават да ми помагат и съм благодарна на Бог, защото не  вярвах, че има толкова добри хора на този свят, а има и се оказа, че те са страшно много”, благодари на хората Йорданка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай