Жалбите срещу EVN стигнаха до съда в Европа

Жалбите срещу EVN стигнаха до съда в Европа | StandartNews.com

Компанията сваля електромери от стълбовете след обвинение в дискриминация

"EVN България" започна да сваля електромери от стълбовете в сливенския кв. "Надежда". Ще бъдат свалени 51 табла с общо 500 електромера, обясниха пред "Стандарт" източници от електроразпределителното дружество в Югоизточна България. Причината за крайната мярка е фактът, че жители на квартала са се оплакали в Комисията по дискриминация от това, че електромерите им са качени много високо на стълбове и никой, освен специалистите на "EVN България", няма достъп до показанията им, коментираха някои от жителите на кв. "Надежда" пред кореспондента на в. "Стандарт".

"Нямам точна информация за въпросния случай, но е факт, че след наше запитване и след запитване на съда Европа каза, че електромерите на високо са дискриминация". Това заяви пред "Стандарт" Любомир Панев, пресаташе на Комисията по дискриминация.

"EVN България" е възложила на външна фирма да сваля таблата с електромерите от стълбовете. Специалистите, които свалят електромерите, пък се охраняват от гардове. Всеки един електромер е бил свързан със СОТ. При неправомерното му отваряне постъпва сигнал в диспечерски пункт, а кола с гардове след минута е на мястото, обясниха специалисти. Свалянето на електромерите се финансира от "EVN България".

Квартал "Надежда" в Сливен се намира зад жп гарата в града върху терен от 59 дка. Според официалната статистика в него има над 1500 къщи, а населението му е над 11 хил. души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай