Сряда,

Заведението - новият офис

От: Редактор -
Заведението - новият офис
A
A
A

Пандемията от коронавирус продължава да променя пазара на недвижими имоти. Повишава се търсенето на къщи със собствени дворове и по-просторни апартаменти, в близост до града.

"Хората търсят простор, въздух, лично пространство, което да не е затворено между стените на жилището.

Започнаха да се търсят както извънградски имоти - къщи, вили, парцели, които са в непосредствена близост до София, така и партерни апартаменти", коментира Юлияна Шехерова-Димитрова, експерт по недвижими имоти, пред NOVA.

"Цените остават стабилни, няма сериозна промяна при тях. От началото на годината пазарът остана стабилен, балансиран", казва още Димитрова.

Докато на жилищния пазар се отчита ръст на сделките с имоти спрямо предходната година, то пазарът на офис площи не може да се похвали със същото. Причината е решението на голяма част от компаниите да оставят служителите си да работят от дивана.

Празните офиси заради работа от вкъщи засега не са довели до прекратени договори, но създават нови тенденции - за преотдаване на вече наети площи. "Офисният пазар не е спаднал. Той е в застой, няма голямо движение на него, но офис сградите не се изпразват. Визуално са празни, защото няма хора в тях, има само 30% в тях",казват експертите.

Дистанционната работа пък роди нова идея - тази, при която превръщаш любимото кафене в твоя нов офис.

Основното, което ги вълнува, е скоростта на интернета, качеството на връзката, доста често влизат и слагат слушалки, изолират се, за да провеждат служебни разговори", коментират собственици на заведенияа.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички