Затварят 7 бензиностанции за злоупотреби

Открити са множество нарушения, включително и манипулирани колонки

Затварят 7 бензиностанции за злоупотреби | StandartNews.com

Една бензиностанция е затворена, а други 6 предстои да бъдат запечатани – това е резултатът от последните проверки за нарушения при търговията с горива в цялата страна, съобщиха от пресцентъра на МВР. Това става три дни след като премиерът Бойко Борисов предупреди сивия сектор в горивата да излезе на светло или ще последва съдбата на онези с алкохола и цигарите, които вече търкат наровете в ареста на "Г.М. Димитров".Борисов обяви още, че петролната и газова асоциация е предала на властите списък със съмнителни бензиностанции и са започнали проверки в тях.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов: Да внимава сивият сектор с горивата

В периода от 26 до 28 февруари са били проверени общо 39 обекта на територията на 9 области, като са били констатирани множество нарушения – проблеми със средствата за измерване, нарушения на данъчното законодателство и на правилата и нормите за пожарна безопасност.

Три бензиноколонки, които мерят в ущърб на клиента, са запечатани от Метрологичната агенция, която извършва и анализ на взетите проби за установяване на качеството на разпространяваните горива. Акцията продължава.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай