Защо EGO Awards предизвика бурни дискусии в социалните мрежи?

Мненията в социалните мрежи варират от искрено възмущение до опозицията, че скромността е главен виновник за това да не се борим за лични постижения и да не се гордеем с успехите си.

Защо  EGO Awards предизвика бурни дискусии в социалните мрежи? | StandartNews.com

Нашумялата в последните дни рекламна кампания на бизнес наградите EGO Awards поляризира обществото и извади наяве въпроса дали скромността е положително човешко качество. Мненията в социалните мрежи варират от искрено възмущение до опозицията, че скромността е главен виновник за това да не се борим за лични постижения и да не се гордеем с успехите си.

Организаторите на EGO Awards и провокативната билборд кампания “Скромността е за загубеняците - твоето Его” излязоха с официално становище, разясняващо идеята на кампанията:

“Във връзка с дискусиите, възникнали покрай рекламната билборд кампания  “Скромността е за загубеняците - твоето Его”, бихме желали да разясним, че кампанията по никакъв начин не е целяла да има обиден характер, а напротив - да промотира себеоценката като мотиватор и двигател към успеха. Идеята на кампанията е, че егото е нашият вътрешен глас, който може да ни помага да отстояваме и утвърждаваме себе си, да се развиваме и използваме своя потенциал. Целта на посланието беше да провокира хората да са по-уверени в себе си, защото само с вяра в собствените си възможности, човек може да преследва мечтите си, да има смелостта да променя средата си и да е иноватор.

Част от аудиторията в социалните мрежи изтълкува посланието погрешно, обвързващи го с липса на морал и ценности. Това е в пълен противовес с нашите разбирания и мисията, която сме си поставили като компания. Разбираме обаче, че след като не е разчетена правилно от част от хората, посланието не е изпълнило своята цел.

Уверяваме ви, че EGO Awards ще продължава да подкрепя българския бизнес в стремежа му да покаже своите успехи, които заслужават признание. А ние, като екип, ще насочим усилията си да предадем ясно нашите послания, така че да няма поле за грешна интерпретация.“

Несъмнено създалия се дебат около билбордовете излезе от рамките на рекламна кампания и засегна далеч по-наболял социален проблем - трябва ли да бъдем скромни и помага или пречи егото за успешно кариерно и личностно развитие?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай