Закриват знакова компания на Алексей Петров

Какво твърдят служителите

Закриват знакова компания на Алексей Петров | StandartNews.com

Интересно решение е взето за знакова таксиметрова компания у нас.

След Нова година столичната таксиметрова компания "Такси-С-Експрес“, по-известна като таксита 9-12-80 на Алексей Петров, който бе застрелян на 16 август т.г., спира да съществува. До момента не е съобщено официално, че първото частно такси дружество в столицата, правоприемник на държавните таксита 12-80, които оперират в София от далечната 1968 г., спира да съществува, предаде Уикенд.

Таксиметрови шофьори от фирмата обаче разказват, че в последните дни на месец ноември са били уведомени от управата на "Такси-С- Експрес“, че след Нова година фирмата се закрива и че таксиджиите, които ползват логото 9-12-80 и плащат по 240 лева месечно на дружеството, са длъжни да свалят лепенките от автомобилите си и да си търсят нов оператор, към когото да продължат да работят.

Засега остава неясна съдбата на шофьорите, които изплащат лизингови автомобили, собственост на "Такси-С-Експрес“ и процедурата, по която ще минат, за да прекратят финансовите си отношения с таксиметровата компания."На 30 ноември ми казаха, че от Нова година фирмата спира да съществува.

Щели да я закриват заради неразбирателство между акционерите. Колеги разправят, че данъчните и общинските власти са погнали 9-12-80, други обясняват, че в бъдеще щяло да се прави нова такси компания, която минавала под шапката на Златко Баретата тъй като в "Такси-С-Експрес“ имали проблеми с техническото обезпечаване и със събирането на таксите и лизинговите вноски от много шофьори“, споделя таксиметров шофьор, брандиран с логото на 9-12-80.

Думите му бяха потвърдени от още няколко негови колеги в неформални разговори. Всички таксиджии твърдят едно и също – от фирмата ги уведомили, че 9-12-80 прекратява съществуването си след Нова година, без да им бъде посочена конкретна причина за закриването на първата таксиметрова компания в София. Към настоящия момент под шапката на "Такси-С-Експрес“ оперират около 700 автомобила в столицата.

В гилдията обаче признават, че голяма част от шофьорите работят изцяло в сивата икономика и че през последните години марката 9-12-80 е изгубила безвъзвратно водещата си позиция в таксиметровия бранш. Към днешна дата най-оборотните дружества за таксиметрови услуги в София, действащи и като лизингови фирми, са "Йелоу такси“ (91 719), "ОК Супертранс“ (973-21-21), 9-12-63 и "Такси ми“, пише Петел.бг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай