Варна отбелязва значителен напредък по проект Smooth ports

Администрацията се похвали, че е на финалната права

  • Областна администрация Варна отбелязва значителен напредък по проект Smooth ports

                                           

Областна администрация Варна, която е пълноправен партньор по проект за намаляване на емисиите на въглерод в пристанищата, отбелязва сериозно развитие и напредък в изпълнението на проектните дейности. Администрацията се похвали, че е на финалната права в изготвянето на доклад към проучване за вредните емисии в пристанищата, като са разработени методи и дейности прилагането на които ще спомогне за намаляването на емисиите.

            През месец октомври служители от екипа по управление на проекта успяха да идентифицират две добри практики, които в момента се прилагат от пристанището и водят до намаляване на автомобилния и тежкотоварния трафик, което съответно допринася за намаляване на отделените във въздуха вредни емисии.

            За съжаление поради пандемията от Ковид – 19 беше отменена насрочената през месец септември във Варна физическа среща на партньорите по проекта, на която трябваше да бъде представен напредъкът на всеки от участниците, както и да бъде организирано учебно посещение на пристанище Варна. Въпреки създалите се затруднение организационната работа се ръководеше и напътстваше чрез провеждане на онлайн срещи от водещият партньор от Хамбург.

            В заключение на планираните дейности през годината на 15 декември 2020 г. се проведе третата среща на заинтересованите страни, която се състоя във виртуален формат. На нея бяха обсъдени дейностите и задачите, които трябва да бъдат реализирани и финализирани в рамките на следващата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай