Събота,

Уолстрийт реже бонусите

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Уолстрийт реже бонусите. Служителите могат да очакват понижение на премиите и съкращения. Това сочи проучване на консултантската кантора Джонсън асошиейтс (Johnson Associates), цитирано от Ройтерс, съобщи manager.bg.

Банките са изправени пред увеличение на разходите с разрастването на безработицата в резултат на здравната криза, а това налага да заделят милиарди долари провизии за кредитни рискове. Очаква се разходите да имат отрицателно отражение върху възнагражденията на служителите, на първо място бонусите, гласи проучването, следено с голямо внимание от професионалистите в сектора.

Единствено премиите на трейдърите и инвестиционните банкери, участващи в заеми за компаниите, могат да се увеличат спрямо миналата година поради силните колебания на финансовите пазари и нуждата от финансиране на компаниите, уточнява БТА.

И обратното - работещите за спекулативни фондове (хедж фондове), управлението на активи, капиталови инвестиции или банкиране на дребно могат да очакват бонусите им да намалеят до 30 процента. Според прочването увеличаващите се разходи и натискът върху печалбата могат да накарат дружествата за управление на активи и банките да съкращават служители до края на тази година или в началото на следващата.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички