Понеделник,

Търговец съветва да скачаме на велосипеда. Какво става с бензина?

От: Рачо Рачев -
971
Търговец съветва да скачаме на велосипеда. Какво става с бензина?
A
A
A

На срещата на върха на НАТО в четвъртък е възможно държавите-членки да решат да се спре вносът на руски горива деривати, евентуално и на природен газ, но това явно няма да се отрази много на цените по бензиностанциите у нас.

Предполагам, че ще има повишение от 20 ст. на колонка, съобщи пред бТВ Димитър Хаджидимитров, заместник-председател на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

„Ако се задържи тази тенденция, нормално е да скочат, но ако не се вземе това решение, предполагам, че ще има връщане пак назад на цените", добави той и обясни, че при решение за спиране на вноса това няма как да стане от днес за утре.

Ще са нужни около 6 месеца, но само информацията ще увеличи цената. После като няма потребление, цената отново ще падне, каза още Хаджидимитров.

„Може би всеки си прави сметка в момента дали да не се качи на метрото, да си вземе колелото, да се разходи пеш. Но ако войната свърши, цените ще са много под 3 лева“, прогнозира търговецът.

Целият бранш работим за потребителите. Намалили сме си максимално печалбите, за да не виждаме цени над 3 лв. на колонка, добави той.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com