Тирана вече е само на час и половина полет от София

На 2 април стартира редовна директна линия на авиокомпанията GullivAir

Тирана вече е само на час и половина полет от София | StandartNews.com

Eдна от най-атрактивните и бързо развиващи се туристически дестинации в Европа – Албанската ривиера, вече е на само час и половина полет от София. Това стана възможно със стартиралата на 2 април редовна директна линия на авиокомпанията GullivAir от София до столицата на Албания – Тирана.

Първият полет по трасето беше на пълен капацитети и беше посрещнат с воден салют от ръководството на летището на Тирана „Майка Тереза“. На церемонията по посрещането присъстваха капитан Янко Иванов от GullivAir, посланикът на България в Албания Момчил Райчевски и директорите на Летище София и летище „Майка Тереза“. 

Полетите между София и Тирана ще са два пъти седмично и ще се изпълняват двупосочно в събота и в сряда. Това дава възможно най-бързата опция както за бизнеспътувания до Албания, така и за лятна почивка на плажовете й на Адриатическо море. За сравнение курортът Дуръс е на по-малко от 40 км разстояние от Тирана.

Цената на билетите тръгва от 107 лева в посока. В събота полетът от София излита от Терминал 2 в 14.30  часа и каца на летище „Майка Тереза“ в 15 часа местно време (16 часа българско). Отлита обратно към България в 17.30 часа местно време от Албания и пристига у нас в 20 часа българско време. В сряда излитането от София е в 14.15 часа, а кацането в Тирана – в 14.45 часа местно време. Обратният полет е в 15.30 часа местно време и пристига на Терминал 2 на Летище София в 18 часа.

Редовната самолетна линия от София до Тирана е резултат на съвместните усилия на българската авиокомпания, летищата в двете столици и търговската служба (СТИВ) към посолството на България в Албания.

Това е втората редовна линия до балканска дестинация, стартирана от българската авиокомпания в рамките на само седмица. На 26 март бе изпълнен и първият редовен полет на GullivAir от София до Скопие. Линията осигурява придвижване за само 40 минути между столиците на България и Република Северна Македония всяка събота и понеделник.

Разписанието на полетите до Скопие и Тирана дава удобна възможност за желаещите да пътуват до столиците на РСМ и Албания и от Бургас. Самолетите и екипите от доказани професионалисти на авиокомпанията възобновяват от 10 април полетите от морския град до София. Те ще са три пъти седмично – в сряда, в петък и в събота. Така, със стартирането на редовните линии до двете балкански държави, вече има възможност за пътувания по трасетата Бургас-Скопие и Бургас-Тирана с връзка през Терминал 2 на Летище София.

Повече информация за полетите на „GullivAir“, разписанието и цените им - на уебсайта на авиокомпанията www.gullivair.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай