Съйшелите с нов данък. За кого важи

С цел опазване на природата на Сейшелите, се въвежда нов данък

Съйшелите с нов данък. За кого важи | StandartNews.com

Една от най-ексклузивните и предпочитани ваканционни места-Сейшелските острови, архипелаг край Източна Африка, впечатляват туристите със своите бели плажоне, тюркоазни води и коралови рифове.

За да запази девствената природа, правителството въведе туристическа такса от 1 август, "за да засили допълнително усилията за опазване и да осигури устойчиво бъдеще за туристическата индустрия на нацията".

Новият  данък за екологична устойчивост на туризма ще бъде таксуван в сейшелски рупии според стойността на настаняването, съобщи министерството на туризма на страната.

Хората, които отсядат в малки туристически места за настаняване, ще трябва да платят 25 сейшелски рупии или 1,9 долара на човек на вечер, докато в средно големи хотели и "големи туристически места за настаняване, яхти и островни курорти" таксата възлиза съответно на 75 и 100 сейшелски рупии.

Деца под 12-годишна възраст, както и персоналът на авиокомпанията и гражданите на Сейшелите, са освободени от таксите, които ще бъдат събрани от гостите при напускане на съответното място за настаняване.

Сейшелите са особено популярни за любителите на  гмуркане с шнорхел, пише БТА 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай